25n
25N
25N

Turisme Comunitat Valenciana enfoca els seus projectes transnacionals per a 2020 en el Pacte Verd Europeu

Turisme Comunitat Valenciana enfoca els seus projectes transnacionals per a 2020 en el Pacte Verd Europeu
29/12/2019 -

Turisme Comunitat Valenciana té previst enfocar tots aquells projectes transnacionals en els quals participe en 2020 en el full de ruta elaborat per la Comissió Europea, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així, ha assenyalat que la intenció del departament que dirigeix el secretari autonòmic Francesc Colomer és “emmarcar la seua participació en tots aquells projectes europeus d’interés per al sector turístic encaminats al compliment del Pacte Verd Europeu”.

Colomer ha indicat que això enllaça amb el fet que els objectius de Turisme Comunitat Valenciana per als pròxims anys “se centren en la posada en marxa d’iniciatives enfocades en la innovació i la sostenibilitat, la qual cosa té també reflex en l’àmbit europeu”.

De fet, l’objectiu de la Comissió Europea amb aquest Pacte Verd és aconseguir que Europa siga el primer continent amb emissions zero en 2050, ha precisat la Generalitat.

Francesc Colomer ha ressaltat que al llarg de 2019 des de Turisme Comunitat Valenciana “ja s’ha treballat en la creació de sinergies i la governança en l’àmbit internacional, participant com a soci d’entitats rellevants del sector turístic com la mateixa Organització Mundial del Turisme o la Xarxa de Regions Europees per a un Turisme Sostenible”.

En aquesta línia, ha destacat la participació, bé com a entitat col·laboradora o com partner principal, en projectes com Herit-Data, Alter Eco, Sirocco, Oasis, Panoramed, Mitomed o Tourismed, tots vinculats a la sostenibilitat i la millor de la gestió turística de les destinacions.

REDUIR L’IMPACTE AMBIENTAL

El Pacte Verd proposat per la Unió Europea estableix una nova estratègia de creixement en abordar alguns dels problemes ambientals i climàtics “més rellevants”, al mateix temps que tracta d'”adoptar una visió a llarg termini per al medi ambient, les indústries i les empreses” que tindran “major seguretat normativa per a realitzar inversions encaminades a millorar la modernització i la reducció del seu impacte ambiental”, ha detallat l’administració valenciana.

Entre les propostes europees destaca la creació d’un fons de transició justa, una proposta legislativa per a aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050 o un pla d’acció per a promoure una economia més circular, que abordarà productes més sostenibles i que acompanyarà la nova estratègia de política industrial.

De la mateixa manera, com ha exposat Colomer, el Pacte Verd Europeu “donarà suport també moltes iniciatives que afecten la major part dels sectors econòmics, inclòs el turisme, que s’aniran presentant i desenvolupant de manera coordinada durant 2020”. Entre elles ha citat algunes com la “reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, la mobilitat neta i intel·ligent o la millora dels sistemes de producció i distribució d’aliments”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =