25n
Orgull
Orgull

Cinc projectes de remodelació en cinc pobles de València

Cinc projectes de remodelació en cinc pobles de València
31/07/2018 -

L’Ajuntament de València ha adjudicat cinc projectes remesos des de la Regidoria de Govern Interior per dur endavant obres de remodelació en instal·lacions municipals de cinc pobles diferents de València, en el marc del Pla Provincial d’Obres i Servicis per a municipis de més de 50.000 habitants (SOM +) de la Diputació de València.

Aquesta inversió es du a terme en els pobles de València de Borbotó, el Palmar, el Perellonet, Benifaraig i Poble Nou i té un cost zero per a l’Ajuntament, ja que està íntegrament finançada per la Diputació per un import total de 93.563,27 euros. Es tracta d’una part del programa SOM+, que en la seua totalitat ha concedit a l’Ajuntament de València una subvenció de mig milió d’euros en diferents obres per als pobles de la ciutat.

«Per a l’Ajuntament és molt important poder arribar als pobles de la ciutat, també en matèria de dependències municipals. Aquestes intervencions milloraran i dignificaran espais centrals d’aquestes cinc poblacions pertanyents a la ciutat de València», ha indicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

CINC POBLES, CINC PROJECTES

Borbotó: reforma de l’edifici d’alcaldia i nova sala d’usos múltiples

Els treballs consisteixen en l’anivellació del sòl de la planta primera de l’edifici d’alcaldia i la modificació de fusteries per crear una sala d’usos múltiples i atendre així la demanda veïnal del poble. El termini d’execució és de 2 mesos i el pressupost ascendeix a 19.670,48 euros.

El Palmar: reforma de l’antiga escola per convertir-la en centre juvenil

El projecte contempla la rehabilitació de la planta primera d’un dels habitatges per al professorat de l’antic col·legi del Palmar. Amb la intervenció es farà el condicionament de revestiments interiors i instal·lació d’electricitat, així com la climatització i moblat dels espais.

L’estat actual de l’immoble és d’abandó i deteriorament a causa de la seua ocupació indeguda. Una vegada executada l’obra, la dotació de l’espai serà com a centre juvenil. El termini d’execució és d’un mes i mig i el pressupost ascendeix a 19.919.77 euros.

El Perellonet: condicionament d’un parc infantil

Aquesta intervenció continua millorant la dotació i ara es reformarà el parc infantil Grup Marqués de Valterna i es repararan els jocs infantils perquè complisquen les condicions d’accessibilitat en les connexions dels espais.

Aquesta actuació complementa la realitzada fa uns mesos amb la modificació del mur existent en la parcel·la municipal situada entre l’avinguda de les Gavines i el carrer de l’Amura, en què es van ampliar els accessos i es van instal·lar rampes per a persones amb mobilitat reduïda, amb l’objectiu de convertir l’espai en un parc més visible, segur, net i útil per al veïnat del poble. El termini d’execució és de 3 mesos i el pressupost ascendeix a 24.273,94 euros.

Benifaraig: adequació i modernització de la megafonia

L’objecte del projecte és l’adequació i modernització de la instal·lació de megafonia existent en l’alcaldia de Benifaraig, amb la seua ampliació mitjançant huit botzines, amb la finalitat d’abastar la totalitat del nucli poblacional. El termini d’execució és de 3 mesos i el pressupost ascendeix a 9.247,41 euros.

Poble Nou: instal·lació d’estructura coberta en la plaça de l’Ajuntament

L’actuació es durà a terme en la zona d’accés a l’edifici de l’alcaldia de Poble Nou, que en l’actualitat és una superfície formigonada de 700 m². Aquesta obra té per objecte la instal·lació d’una estructura coberta per instal·lar un tendal per a protecció solar de 112,50 m², de manera que es milloraran les condicions de confort quan es realitzen activitats a l’aire lliure. El pressupost ascendeix a 20451,67 euros.

Per la seua banda, la regidora de Pobles de València, Consol Castillo, ha recordat que «aquestes obres se sumen a les recentment anunciades en parcs i jardins d’altres cinc pobles sota el mateix programa SOM+. En aquest cas, Castellar-L’Oliveral tindrà una nova zona d’oci per a gossos, a Pinedo es farà una remodelació del parc de Mossén Cuenca, a Carpesa es remodelarà el parc infantil de l’Ermita amb noves taules de pícnic, Mauella-Tauladella tindrà una renovació total a Sant Benet i Benifaraig, més seguretat al parc infantil de la plaça del Greco gràcies a una nova tanca».

Castillo també ha dit que «estan millorant-se infraestructures que estaven molt deteriorades i estem implementant altres dotacions. Encara ens queda molta feina a fer en alguns pobles, estem en vies de millora a totes les poblacions».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 8 =