25n
25N
25N

Ribó demana una major concreció dels projectes ferroviaris de rodalia

Ribó demana una major concreció dels projectes ferroviaris de rodalia
18/12/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat una major concreció, començant pels Pressupostos de l’Estat per a 2018, dels projectes ferroviaris de rodalia per a la Comunitat Valenciana en el període 2017-2025 que hui ha presentat a València el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Encara que no formen part d’aquest Pla inversor, Ribó s’ha mostrat satisfet que “per primera vegada apareguen números sobre el pressupost del Túnel Passant, l’Estació València Portela i el Canal d’Accés”.

“Este Pla que s’ha presentat hui té similituds importants amb el que ja vam veure en 2010, però s’ha de ressaltar que hi ha avanços, i jo vull manifestar la satisfacció perquè apareixen per primera vegada números sobre el Túnel Passant, l’Estació de Portela o el Canal d’Accés a València. Fins ara no ho havíem vist”, ha manifestat Joan Ribó, alcalde de València, després d’assistir a la presentació del Pla de Nuclis de Rodalia de la Comunitat Valenciana que aquest matí ha fet el ministre de Foment, Íñigo de la Serna en el Centre de Formació Tecnològic d’ADIF.

Encara que eixos números als quals s’ha referit Ribó no són part de la inversió contemplada per al període 2017-2025 a la Comunitat Valenciana dins d’aquest Pla de Rodalia, el ministre sí ha fet referència al Canal d’Accés a València, que ha aparegut pressupostat amb 339 milions d’euros, l’Estació València Portela, pressupostada en 1.041 milions d’euros, i el Túnel Passant, amb un pressupost de 848 milions d’euros.

“Vull ressaltar la nostra disponibilitat a parlar i a signar un nou conveni per al canal d’accés, perquè es construïsca el més ràpidament possible. El que s’ha presentat hui són projectes que s’han de concretar, i el primer nivell de concreció, que és molt important, volem veure’l ja en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018 d’una manera clara”, ha afegit Joan Ribó després de la conclusió d’aquesta presentació en la qual ha intervingut també el President de la Generalitat, Ximo Puig, i a la qual han assistit la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador; el Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, així com nombrosos representants de diferents administracions, convocats a un acte en el qual De la Serna ha explicat les actuacions que van a realitzar-se fins a 2025.

UNA EINA FONAMENTAL PER A LA MOBILITAT SOSTENIBLE

“És molt important per a nosaltres, per a València, veure eixa concreció. El tren és una eina fonamental per a potenciar la mobilitat sostenible de la nostra ciutat en un moment en què estem veient que el desenvolupament econòmic ens porta al fet que les entrades de vehicles a la ciutat estiguen creixent mes a mes. Per açò és molt important potenciar tot el transport de rodalia, com és potenciar les línies de Ferrocarrils de la Generalitat, dins de la solució. Per tant, benvingut siga aquest Pla, però evidentment volem que es concrete al més prompte possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =

bombers
CCCC
Valencia activa