25n
25N
25N

Els projectes 'Camí Reial' i 'Convaluisset' són els més votats en el Concurs d'Idees de la Plaça Major de Llíria

Les propostes guanyadores pretenen una idea de plaça pensada per als vianants, tractant de realçar els monuments patrimonials de Ca la Vila i l’Església de l’Asunció

Els projectes 'Camí Reial' i 'Convaluisset' són els més votats en el Concurs d'Idees de la Plaça Major de Llíria
09/02/2021 -

Segons ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, el Concurs d’Idees per a la reurbanització de la Plaça Major de Llíria ja té guanyadores. Han sigut les propostes de ‘Cami Reial’ i ‘Convaluisset’ les que més vots han obtingut, totes dues empatades amb un 29,5% dels vots. El tercer lloc ha sigut per a ‘Pluvio’, amb un 25,2% dels vots emesos, mentre que la proposta ‘Identical’ ha quedat en quarta posició amb un 15,8%, en aquest procés participatiu.

S’han emés un total de 233 vots entre les 175 persones participants. Dels 233 vots, 129 s’han registrat entre les 87 persones registrades en la plataforma web i 104 de les 88 persones s’han registrat en els punts de votació presencial. Destacar que en els punts de votació presencial s’han registrat 8 vots nuls i s’han detectat 23 vots de 18 persones que no han sigut vàlids, al no complir amb els requisits d’empadronament.

El perfil estadístic de participació, quant a franges d’edat, ha sigut variat: aquelles persones que tenen entre 16 i 25 anys han participat un 14,9%; les de 26 a 35 anys han significat el 18,4% del total, les de 36 a 50 anys el 27,6% i les de 51 a 65 anys han sigut la franja d’edat de major participació, amb un 35,6%. Finalment, de les persones majors de 65 anys sol han participat un 3,5% del total.

Paco García destaca que les propostes guanyadores “pretenen valorar els edificis monumentals i patrimonials que existeixen en la Plaça Major, com són Ca la Vila i l’església arxiprestal de l’Asunció, creant majors espais per als vianants en el seu frontal i, en el cas de Ca la Vila, generant un espai sociocultural de primer ordre en el municipi”.

A més, amb les dues propostes es pretén aconseguir un espai lliure urbà d’ús públic, amb capacitat per a acollir diferents tipus d’activitats socials, d’oci, culturals i esportives a l’aire lliure, que constituïsca una manera d’intercanvi i nexe d’unió de coneixement i relacions intergeneracionals.

García ha volgut agrair “la participació de les persones que han col·laborat en aquest procés pioner en el municipi com és el concurs d’idees, tant per la part tècnic-administrativa com per la social”. Ara, el consistori procedirà a la redacció dels plecs per a licitar la redacció del projecte bàsic de tota la Plaça Major i el projecte d’execució d’obres per a la 1a fase, el qual comprendrà també l’entorn de Ca la Vila i l’ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + onze =