caixa popular

L'Ajuntament ha participat en set projectes per a mitigar el canvi climàtic

L'Ajuntament ha participat en set projectes per a mitigar el canvi climàtic
07/09/2017 -

L’espai d’Innovació i Creació Las Naves, de l’Ajuntament de València, ultima alguns dels treballs desenvolupats per a dur a terme projectes urbans innovadors per tal d’evitar les emissions contaminants i, en general, per a mitigar el canvi climàtic. Amb aquestes iniciatives, algunes ja concloses, com l’estudi realitzat per a la instal·lació de punts de càrrega bidireccional de vehicles elèctrics a la ciutat, l’Ajuntament “s’ha implicat en la principal iniciativa europea per a lluitar contra el canvi climàtic”, Climate-Kic, tal com ha reiterat hui l’alcalde de València en rebre el director d’aquesta iniciativa a Espanya, José Luis Muñoz.

En aquesta trobada, celebrada a l’Alcaldia, també ha participat el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, com a responsable de Las Naves, que acull l’oficina espanyola de Climate-KIC. Este centre municipal ha rebut i compta amb el suport d’empreses, institucions acadèmiques i organismes públics. En este sentit, l’alcalde ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de València “que aposta per l’intercanvi d’experiències i la innovació per a mitigar el canvi climàtic, i en dos anys ha participat en set projectes Climate-KIC.

“La lluita contra el canvi climàtic és una de les meues prioritats com a alcalde. La salut dels veïns i veïnes d’aquesta ciutat està per sobre de tot, i per açò ens hem aplicat a fons durant aquests primers dos anys de mandat: a través de polítiques mediambientals, i també fomentant la innovació en la nostra ciutat. El futur del planeta passa per la recerca en matèria de sostenibilitat. Ens prenem de debò l’ecologia i el coneixement perquè sabem que té un efecte immediat sobre la salut de les persones i la seua qualitat de vida”, ha manifestat.

“Amb este objectiu –ha explicat per la seua banda Jaramillo- Las Naves ha participat en projectes i ha impulsat investigacions que donen solucions sostenibles i aplicables en l’àmbit urbà”. Entre estes iniciatives es troben projectes ja finalitzats com l’esmentat anteriorment o el que ha impulsat una plataforma interactiva amb dades relacionades amb l’eficiència energètica d’una ciutat.

Entre els treballs que es desenvolupen en l’actualitat Jaramillo ha destacat, per exemple, el projecte Transition Cities. En el marc d’aquest, Las Naves ha celebrat un concurs d’idees, el qual ha permés l’obertura de Mercat Solar, que connecta el mercadet de la Malva-rosa a la llum del Sol. I també s’ha dissenyat una xarxa per a innovar cap a la transacció energètica. L’objectiu d’aquest projecte és conjuminar les estratègies en matèria de canvi climàtic de les grans ciutats i les iniciatives voluntàries aïllades.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat “que el canvi climàtic és un problema polític i que el deteriorament de les condicions de vida del planeta portaran en els pròxims anys nous conflictes socials en relació amb l’ús dels recursos naturals, pel qual cap govern, estatal o local, pot mantindre’s al marge”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − onze =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris