caixa popular

Aprovats els projectes de l'aparcament de la Plaça de Bruges i l'Alqueria del Moro

Aprovats els projectes de l'aparcament de la Plaça de Bruges i l'Alqueria del Moro
13/10/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí el projecte de l’aparcament de la plaça de la Ciutat de Bruges, al costat del Mercat Central, el projecte bàsic de les obres de restauració i rehabilitació de l’Alqueria del Moro, al barri de Benicalap, i la creació de l’Oficina de Solidaritat amb les Víctimes de Delictes d’Odi, Discriminació i Intolerància. La portaveu del Grup Socialista, Sandra Gómez, ha informat en roda de premsa d’aquests tres assumptes.

Gómez ha ressaltat que l’aparcament de la plaça de la Ciutat de Bruges “és un projecte fonamental i estratègic per a la mobilitat a la nostra ciutat”. Igualment ha recordat que aquesta aprovació per part del Govern de la Nau arriba “després de deu anys de paralització i desídia de l’anterior govern del Partit Popular.

La regidora socialista també s’ha referit al fet que l’aparcament, el projecte del qual s’ha aprovat, és una antiga reivindicació dels venedors del Mercat Central “que hem pogut desembossar i que suposarà, una vegada conclòs, facilitar l’accessibilitat a aquest emblemàtic mercat i poder recuperar entorns històrics com la plaça de la Ciutat de Bruges o la plaça del Mercat, i així reurbanitzar-les per a convertir-les en espais oberts a la ciutadania”. Serà el pas següent a la conclusió de l’aparcament.

Abans d’arribar a l’aprovació de hui, des del Govern de la Nau, en permanent col·laboració amb la Conselleria d’Obres Públiques, s’ha dut a terme un treball continuat per a poder desbloquejar les obres d’aquest aparcament i resoldre els problemes d’un conveni signat en 2008, amb una addenda posterior, on l’Ajuntament, que no era el propietari de la instal·lació, havia de pagar més de 10 milions d’euros i que va derivar en dues licitacions desertes.

L’aparcament de la plaça de la Ciutat de Bruges disposa d’un total de 356 places per a cotxes, 11 d’aquestes per a persones amb mobilitat reduïda, 29 per a motos i 46 per a bicicletes. Per la seua banda, la primera planta es destinarà a logística de mercaderies, com, per exemple, càrrega i descàrrega. L’aparcament disposa de tres accessos per a vianants des de la superfície i hi ha, a més, quatre ascensors per a accedir-hi.
Està distribuït en cinc plantes i una rampa d’eixida per a vehicles, situada a l’oest de la plaça de la Ciutat de Bruges i orientada cap a l’avinguda de l’Oest. Per a poder fer-la funcional és necessària la construcció d’una rampa d’entrada de vehicles en el tram final del carrer de l’Editor Manuel Aguilar, que afecta també l’inici de l’avinguda de l’Oest.

A més, cal executar el condicionament interior de les instal·lacions i realitzar la urbanització de la plaça i el seu entorn. El condicionament interior de l’aparcament suposa l’execució de totes les instal·lacions necessàries per a la posada en funcionament i explotació de l’aparcament. S’han d’acabar i revestir l’interior de les cinc plantes, la instal·lació elèctrica i la il·luminació, el centre de transformació, la protecció contra incendis, la ventilació, la lampisteria i el sanejament, els ascensors i altres instal·lacions especials. També inclou barreres, sistema de caixa i detecció de places lliures i la dotació de 40 llocs de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Les comunicacions interiors entre plantes de l’aparcament es realitzaran mitjançant rampes de pujada i baixada a la zona nord. Està prevista, a més, la comunicació de l’aparcament i el vestíbul de l’estació de metro amb el soterrani del Mercat Central.

PATRIMONI RURAL

La recuperació de l’Alqueria del Moro, amb una intervenció pressupostada en més de dos milions d’euros, suposa, en paraules de Sandra Gómez,”un nou pas del Govern de la Nau per a recuperar l’importantíssim patrimoni rural de la ciutat de València”. En aquest cas, a través d’un projecte l’execució que permetrà valorar i donar un ús públic a una alqueria històrica que, segons ha informat Gómez, és propietat de l’Ajuntament de València des de l’any 2004.

Sandra Gómez ha informat que l’objectiu és poder traure les obres a licitació abans que concloga el mes d’octubre, per a començar uns treballs de rehabilitació i restauració que es prolongaran durant 16 mesos. Gómez ha recordat que la intervenció en l’Alqueria del Moro arriba després de les actuacions de conservació i salvaguarda, en alguns casos amb caràcter d’urgència, en altres construccions històriques com el Casino de l’Americà, les alqueries del carrer d’Olba o la barraca de Rafaelet i Vicentet de Malilla, imprescindibles per a recuperar i conservar un valuós patrimoni després d’anys d’abandó i reivindicacions ciutadanes.

El pressupost de l’actuació durant eixos 16 mesos és de 2.096.842,17 euros. L’Alqueria del Moro és una de les més rellevants de la ciutat. De fet, està catalogada com Bé d’Interés Cultural des de 2004. Es tracta d’un edifici residencial, compendi de l’arquitectura senyorial i rural de l’horta valenciana dels segles XIV, XVI i XVIII.

CONTRA LA INTOLERÀNCIA

Finalment, Sandra Gómez ha informat de l’aprovació del projecte per a crear l’Oficina de Solidaritat amb les Víctimes de Delictes d’Odi, Discriminació i Intolerància a la ciutat de València. Una aprovació que, ha recordat, coincideix amb els recents esdeveniments de caràcter violent i intolerant que s’han produït a la nostra ciutat.

La creació d’aquesta oficina de solidaritat es farà en col·laboració amb l’organització Moviment contra la Intolerància. El pressupost puja a 17.500 euros en concepte d’aportació municipal per a desenvolupar el projecte.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris