25n
25N
25N

Arranca el primer projecte d'urbanització al Cabanyal

Arranca el primer projecte d'urbanització al Cabanyal
20/02/2017 -

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible i Habitatge, Vicent Sarrià, ha expressat aquest matí la seua satisfacció per l’inici de les obres corresponents al projecte de renovació d’infraestructures viàries i millores mediambientals i accessibilitat als carrers de la Barraca, de la Reina i del Doctor Lluch del Cabanyal, un projecte que suposa una inversió de més d’1,7 milions d’euros.

Aquest matí ha començat el replantejament del primer dels projectes d’urbanització que estaven pendents al barri i aquesta mateixa setmana començaran formalment les obres. El regidor Sarrià ha expressat la seua satisfacció per l’arrancada d’aquesta actuació, “que forma part”, ha subratllat, “del compromís que l’equip de govern municipal va adquirir amb els veïns i veïnes del barri”.

Este primer projecte va ser licitat en el seu dia per un import de poc més de 2 milions d’euros (concretament, 2.271.000 €, que amb la baixa aconseguida en el procés d’adjudicació han quedat finalment en 1.726.000 euros). L’actuació consisteix en la reurbanització completa dels carrers de la Reina, del Doctor Lluch i de la Barraca, en els trams compresos entre els carrers de Francesc Cubells i d’Empar Guillem. El termini d’execució és de 22 setmanes, per la qual cosa es preveu que les obres estaran acabades cap al mes d’octubre.

“Es tracta de l’inici d’una acció que, tal com ja vam anunciar en el seu moment, quan començàrem no es pararia”. De fet, el projecte ve acompanyat de dues actuacions més, “el que suposarà”, en paraules del regidor, “la reurbanització pràcticament completa del barri”.

L’edil ha destacat la complexitat d’aquestes actuacions, “que es combinen en alguns casos amb obres de renovació integral del sanejament que afecten servicis bàsics”, ha explicat. Per això, al seu primer missatge de satisfacció n’ha afegit un altre dirigit als veïns i les veïnes perquè “juntament amb eixa satisfacció, que siguen conscients també que comencem un any molt intens d’obres, les quals comportaran les inevitables molèsties i dificultats inherents a una actuació d’aquestes característiques”. Vicent Sarrià ha apel·lat a la seua comprensió perquè, ha assegurat, “el resultat valdrà la pena”.

De fet, ja s’ha informat del desenvolupament de les obres tant a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera com a tots els col·lectius i instàncies que han d’ajustar els seus itineraris en qualsevol sentit. La segona fase del projecte, la continuació de les tres vies cap als Tarongers, començarà després de Falles, i la resta després de Setmana Santa.

“Hi haurà un impacte gran en les festes enguany”, ha avançat el regidor, “però a la tardor, després de l’estiu, podrem donar ja per finalitzada aquesta primera fase d’obres, que canviaran radicalment la imatge del barri”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − deu =