25n
25N
25N

La Regidoria de Patrimoni presenta el projecte de la torre medieval del Pont del Vidre de Llíria

Amb un pressupost de 200 mil euros es pretén materialitzar les obres de restauració, consolidació i recuperació de la trama urbana de la Vila Antiga

La Regidoria de Patrimoni presenta el projecte de la torre medieval del Pont del Vidre de Llíria
12/06/2018 -

El regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme, Paco García, junt amb el director del Museu Arqueològic de Llíria, Xavier Vidal, han presentat el projecte de restauració, consolidació i urbanització de la torre portal del Pont del Vidre, entre els carrers de Sant Joan de Mata i Joan d’Àustria.

D’esta manera, la ciutadania ha pogut conéixer les actuacions que es realitzaran tant al monument de la torre i muralla, com en els vials que els rodegen. “Amb un pressupost de 200 mil euros es pretén materialitzar les obres de restauració, consolidació i recuperació de la trama urbana de la Vila Antiga”, hi ha assenyalat García.

Esta torre, coneguda com a Portal del Pont del Vidre, forma part de la trama de la muralla medieval de Llíria i, per tant, compta amb la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de monument defensiu. Este element està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Pa Especial de Protecció i Reforma (PEPRI) de la Vila Vella.

Sobre el portal ja s’han realitzat anteriorment dos actuacions, un l’any 2011, quan es va urbanitzar la part que donava al carrer de Joan d’Àustria, i una altra que es va executar el 2013 a través d’una ajuda de la Diputació de València. Esta nova intervenció es pretén cofinançar entre l’Ajuntament i la institució provincial i s’espera resulte definitiva per a recuperar este espai emblemàtic de la Vila Antiga de Llíria.

Per a l’edil, “este projecte ha sigut prioritari per a la Regidoria de Patrimoni i s’ha comptat sempre amb l’opinió del veïnat i propietaris de la zona, que han demanat en reiterades ocasions la finalització de les obres i la recuperació de la trama urbana amb la incorporació de l’entrada a través de la torre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 9 =

CCCC
torrent