25n
25N
25N

Museros posa en marxa el projecte Seguim amb tu

Museros posa en marxa el projecte Seguim amb tu
04/11/2020 -

Amb l’inici del curs escolar 2020-2021, l’Ajuntament de Museros, des de la Regidoria d’Educació i Esports dirigida per Agustín Muedra i la Regidoria d’Infància dirigida per Vicent Pérez Costa, ha posat en marxa el projecte Seguim amb el teu. Una iniciativa, que es fa per primera vegada en el municipi, formada per un conjunt de propostes esportives i educatives dirigides als xiquets i xiquetes en edat escolar.

Les activitats esportives són en primer lloc, Educació Física de Base, amb un màxim de 15 participants nascuts en 2017, on es realitzen jocs per a estar en continu moviment i en els quals s’implicarà el descobriment guiat, el treball mental i el treball físic; en segon lloc, s’ofereix l’activitat Predeporte, també amb un màxim de 15 participants nascuts en 2015 o 2016, una activitat multidisciplinària en la qual els participants desenvoluparen habilitats bàsiques de diferents modalitats esportives, amb l’objectiu d’evitar una especialització prematura dels xiquets i xiquetes en esports concrets. Finalment tenim l’Escola de Pilota Valenciana, amb un màxim de 12 participants nascuts entre 2009 i 2014, on es treballen les competències bàsiques del nostre esport autòcton, sempre des del punt de vista de la diversió.

La posada en marxa d’aquest projecte permet a les famílies disposar d’una oferta esportiva per a xiquets i xiquetes en edat infantil, fins ara inexistent.

El Reforç Educatiu és l’activitat educativa que s’ofereix a l’alumnat de 5é i 6é de primària i als quatre cursos de l’Educació Secundària Obligatòria. Pretén donar resposta a les necessitats educatives derivades de la crisi sociosanitària actual, i atendre la demanda de professorat, amb diverses accions específiques que permeten una millor planificació del curs acadèmic. De manera coordinada amb els departaments d’orientació dels centres educatius de Museros, s’han establit grups reduïts, diferenciats per cursos i per àmbits educatius, científic i sociolingüístic, amb la finalitat de poder realitzar un acompanyament escolar més efectiu. Aquesta activitat atén 80 participants.

Totes les activitats que formen part del projecte Seguim amb el teu, estan en marxa amb les places cobertes pràcticament al 100%.

L’Alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica “aquest projecte està subvencionat per l’Ajuntament de Museros, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, per tant, les activitats estan sent gratuïtes per a les famílies”.

El Regidor d’Esports i Educació, Agustín Muedra, comenta “les quatre activitats contemplen un nombre màxim de participants per a garantir les mesures de seguretat. Totes les activitats han donat principi el mes d’octubre i la valoració inicial per part dels participants i les famílies està sent molt positiva. Amb aquest projecte estem donant resposta a unes necessitats reals de les famílies, tant en l’àmbit esportiu com en l’educatiu”.

“Totes les activitats es desenvoluparan fins al mes juny, sempre que la situació epidemiològica ho permeta, segons les indicacions de les autoritats sanitàries”, aclareix el Regidor d’Infància, Vicent Pérez Costa.

Aquest nou projecte naix amb l’objectiu de compensar els efectes negatius del confinament, conseqüència de l’emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tretze =