caixa popular

Demà s'aprova el projecte de reurbanització de carrers del Cabanyal

Demà s'aprova el projecte de reurbanització de carrers del Cabanyal
15/02/2018 -

L’Ajuntament de València continua amb les actuacions de renovació urbana al barri del Cabanyal-Canyameral. La Junta de Govern Local aprovarà demà el projecte de reurbanització que regenerarà quatre carrers paral·lels al mar en aquest barri valencià.

L’àmbit de l’actuació ve conformat per quatre carrers paral·lels al mar, situats a l’oest del carrer de Barraca, concretament són els carrers d’Escalante, des de la plaça Llorenç de la Flor fins al carrer de Pintor Ferrandis; Josep Benlliure, des del carrer d’Empar Guillem fins a Pintor Ferrandis; Progrés, des del carrer d’Empar Guillem fins a Pintor Ferrandis; i Pare Lluís Navarro, des del carrer d’Empar Guillem fins a Pintor Ferrandis.

Les obres projectades engloben la construcció del viari complet del carrer d’Escalante, Josep Benlliure, Progrés i Pare Lluís Navarro, des d’Empar Guillem fins a Pintor Ferrandis. A més, s’actuarà en la connexió dels carrers transversals a l’àmbit citat, donant continuïtat als passos per als vianants transversals i a l’encreuament de carril bici, la qual cosa facilitarà el pas per als vianants i millorarà la seguretat viària mitjançant l’execució de passos sobreelevats.

Les calçades que són objecte d’aquest projecte es troben en un estat altament degradat. A més, les voreres són irregulars, de materials heterogenis i en alguns trams l’amplària és insuficient. D’altra banda, l’aparcament no es troba delimitat i organitzat, i en l’actualitat ocupa tots dos costats de la calçada, per la qual cosa l’espai disponible per a voreres és mínim. Per tant, les labors d’urbanització modificaran en alguns casos l’amplària de les calçades i voreres, creant una nova planta viària que s’adapte als criteris i dimensions proporcionats pel Servici de Circulació, Transports i Infraestructura.

Mitjançant l’execució d’aquest projecte, la Regidoria de Desenvolupament Urbà, regida per Vicent Sarrià, té com a objectiu millorar l’accessibilitat actual de l’àmbit d’actuació, a través de la renovació i ocupació de paviments amb textures adequades i materials antilliscants, d’acord amb els criteris indicats en les vigents normes d’accessibilitat en el mitjà urbà.

El projecte inclou també actuacions d’ordenació i col·locació adequada del mobiliari urbà, clavegueram, jardineria i reg, xarxa d’enllumenat públic i obra civil de desviament de les línies aèries de telecomunicacions i electricitat.

Per a l’execució de la totalitat de les obres projectades, s’estima suficient un termini de deu mesos, i el pressupost base de licitació ascendeix a 1.724.142,31 euros. “Continuem treballant per a recuperar El Cabanyal i donar la dignitat que mereix a un barri singular com aquest”, ha comentat Sarrià.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats