25n
25N
25N

El projecte Reenfoco introdueix la perspectiva de la Covid-19 per avaluar les relacions entre la malaltia i les conseqüències als entorns laborals

El projecte Reenfoco introdueix la perspectiva de la Covid-19 per avaluar les relacions entre la malaltia i les conseqüències als entorns laborals
20/11/2020 -

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha comprovat in situ l’evolució del projecte ‘REENFOCO: Desenvolupament de solucions adaptades per a donar resposta a la demanda energètica en l’entorn laboral de forma sostenible i col·laborativa’, impulsat per l’Institut de Biomecànica (IBV) i l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE), i que ara introduirà la perspectiva de la COVID-19 en l’entorn laboral, per obtenir informació sobre la percepció d’empreses i el seu personal sobre les conseqüències de la pandèmia en eixos entorns, en la climatització d’espais i en el confort tèrmic.

En aquest sentit s’espera obtenir informació sobre possibles canvis en les condicions de manteniment i operació de les instal·lacions de climatització i ventilació per evitar contagis per la COVID-19, l’augment del teletreball amb el canvi d’espai de treball que això suposa de l’oficina a la llar, l’increment d’EPI amb l’afecció que això pot suposar per al confort tèrmic, etc. El regidor ha destacat aquesta nova perspectiva del projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de València, i ha posat en valor que ja s’estiga col·laborant amb una empresa per plantejar proves amb les seues mascaretes.

“Agraïm, valorem i destaquem el treball de projectes com aquest, que des de la innovació i el desenvolupament, ens acosten a un futur millor, més sostenible i també potser més segurs de cara a possibles crisis com la que estem patint ara per la COVID-19”, ha explicat Ramon.

Aquest projecte valencià és finançat per la convocatòria de l’IVACE d’ajudes a centres tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de projectes d’R+D de caràcter no econòmic realitzats en cooperació amb empreses, amb càrrec al pressupost de l’exercici 2020, amb cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, dins del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Ramon ha recordat que l’objectiu inicial està molt vinculat a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, “eixos que considerem prioritaris des del govern de Joan Ribó a València i que són la base de la societat futura millor per la qual treballem”. En aquest sentit ha posat en valor el treball en conceptes nous com el de les condicions tèrmiques o energètiques –juntament amb les tradicionals d’ergonomia o il·luminació- a l’hora d’abordar el confort d’empleats i empleades al seu lloc de treball i ha reiterat la seua confiança en la rellevància dels resultats d’aquest projecte de l’IBV i l’ITE.

El director de l’Institut de Biomecànica, Javier Sánchez, ha afirmat que l’IBV posa les persones al centre dels processos d’innovació. “En aquest projecte amb l’ITE combinem els nostres coneixements amb els requeriments de les persones usuàries per a millorar el seu confort en el lloc de treball i alhora millorem l’estalvi energètic”, ha explicat. “La col·laboració amb l’Ajuntament de València evidencia l’interés compartit que tenim en els projectes d’investigació respectuosos i beneficiosos amb el medi ambient”, ha afegit.

El projecte s’estén durant un any i mig i compta també amb el suport tècnic de la Fundació València Clima i Energia i de la Delegació d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, que ofereix les seues dependències per fer proves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 13 =