caixa popular

El projecte ProSumE fomentarà la producció i consum local d'energia solar

El projecte ProSumE fomentarà la producció i consum local d'energia solar
07/03/2018 -

El projecte ProSumE (Enabling Energy Prosumers Services) fomentarà la producció i consum local d’energia solar a la nostra ciutat. La iniciativa pretén convertir a València en un referent nacional i europeu en aquesta matèria, amb la finalitat d’aconseguir una producció descentralitzada de l’energia per tal de fer-la més justa i democràtica.

Aquesta acció ha estat impulsada des del centre d’innovació Las Naves, l’Institut d’Enginyeria Energètica (IIE) de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Observatori del Canvi Climàtic i l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprendimiento (IUDESCOOP) de la Universitat de València. El finançament és a càrrec del EITClimate Kic, la principal iniciativa de la Unió Europea sobre canvi climàtic i la major col·laboració pública-privada d’Europa centrada en la innovació per mitigar-ho.

Representants d’aquestes institucions han tingut ja la reunió de llançament del projecte, que tindrà una durada de sis mesos i amb el qual es persegueix fomentar la producció descentralitzada d’energia per fer-la més justa i democràtica; i, amb això, generar un veritable impacte en el canvi climàtic. Està concebut com un projecte, llavor amb el qual establir un full de ruta per acompanyar el desenvolupament de serveis a “prosumidores” i “prosumidors” a la nostra ciutat i amb la qual València podria aconseguir el seu objectiu de reduir en un 40% les seues emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle per a l’any 2030.

El projecte ProSumE es basa en el concepte de “prosumidor/a”, que es refereix a les persones que són, al mateix temps, consumidores i productores d’energia. El seu objectiu és fomentar l’autoproducció i l’autoconsum d’energia, en concret fotovoltaica, per convertir a la ciutadania en actor actiu.

El treball, dins del projecte, del centre d’innovació Las Naves, en col·laboració amb la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, se centrarà en la coordinació, comunicació i gestió del projecte. També analitzarà els principals obstacles que enfronta la ciutadania per fer la transició a l’autogeneració d’energia i l’autoconsum, així com els diferents tipus de perfils de prosumidors potencials, considerant els diferents models de producció d’energia a escala residencial o comercial, però també en l’àmbit públic o col·lectiu.

El grup de treball de l’Institut d’Enginyeria Energètica de la Universitat Politècnica de València s’encarregarà, entre altres qüestions, de localitzar en quines parts de la ciutat es pot aprofitar més el potencial solar. A més, estudiarà la quantitat d’energia que es pot generar, així com quants diners es podrà estalviar i la corresponent reducció d’emissions de CO2.

Per la seua banda, l’Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria de la Universitat de València treballarà a identificar el context legal en el qual es podrien oferir serveis a prosumidores i prosumidors, així com en l’anàlisi de les millors pràctiques de gestió a escala legal i administratiu.

El projecte ProSumE va sorgir del grup de treball de promoció de les energies renovables de la xarxa Connecta Energia de Las Naves durant unes jornades organitzades en el marc del projecte europeu Transition Cities de Climate KIC. El seu objectiu és aconseguir un nou model energètic per a València que siga just i democràtic.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC