25n
25N
25N

El projecte “Parlem de pilota” continua evolucionant amb nous materials

Quatre il·lustracions temàtiques mostraran la pilota valenciana en tots els aspectes

El projecte “Parlem de pilota” continua evolucionant amb nous materials
10/12/2020 -

“Parlem de pilota” és un projecte de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València en continu creixement. Hui, dijous 10 de desembre, mitjançant una roda de premsa, s’han presentat quatre il·lustracions temàtiques al voltant del món de la pilota valenciana: el trinquet, el carrer, tipus de jugadors i els tipus de colps, que mostren la riquesa lèxica de l’esport valencià.

Amb l’objectiu d’oferir una aproximació didàctica al joc dels valencians a partir d’alguns dels mots que conformen el vocabulari únic d’aquest esport tradicional, la Diputació de València continua destacant aquest projecte. La cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, i la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, han estat presents en aquest acte junt amb el coordinador del projecte Àlex Blat i Toni Mateo, de l’agència Sud+Sud, que s’ha encarregat del disseny i el web. Mentre que, l’alcoià Pau Valls, absent a l’acte, ha creat les il·lustracions.

En què consisteix el projecte?

A través de quatre il·lustracions temàtiques interactives, el treball es transmet, en dos formats diferents que tenen la seua pròpia funció. “Les il·lustracions físiques plantegen les preguntes i a l’hora d’entrar a la web és quan trobes les respostes i les explicacions de tot el vocabulari, no és merament el treball en dos suports, sinó que cada format et dona unes prestacions”, planteja Toni Mateo, de l’agència Sud+Sud. La web, en la qual l’usuari podrà descobrir més informació dels termes és parlemdepilota.dival.es.

“Quan vam plantejar aquest projecte, ho vam fer des de la intenció de fer que als valencians més joves no els passara com a nosaltres, i que puguen conéixer el món apassionant de la pilota valenciana”, afirma Blat, coordinador del projecte. A més, afegeix: “És molt curiós que hui dia molts xiquets juguen a esports d’altres països i no coneguen la pilota valenciana. I aquesta és una bona manera de fer eixa aproximació, sobretot cap als més joves”.

A banda de la qüestió estrictament esportiva, un dels pilars fonamentals i la raó per la qual la Diputació de València ha recolzat aquest projecte és per la normalització lingüística que suposa l’existència d’un vocabulari tan ric i en valencià d’un esport tradicional i de la zona com és la pilota valenciana. Així, Cerdà ha exposat que aquesta iniciativa compta amb dues característiques que defineixen la normalització lingüística: “una aposta per una llengua de qualitat, tant en disseny com en la producció, i la innovació, ja que si una cosa caracteritza a les llengües vives és el canvi que les possibilita anar creixent i adaptant-se a altres formats.

Així, s’han presentat aquests nous materials que serveixen per a continuar apostant per una normalització lingüística a un esport tan tradicional a la Comunitat Valenciana com és la pilota valenciana. Dolors Gimeno, diputada de Normalització Lingüística ha conclòs la presentació afirmant que la idea per a 2021 és “poder ampliar aquest projecte i a poc a poc acostar el vocabulari i riquesa de la pilota valenciana sobretot, al públic més menut, però, també a l’adult”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 3 =