25n
25N
25N

Projecte 'Marxant amb el meu pediatre' contra l'obesitat infantil

Projecte 'Marxant amb el meu pediatre' contra l'obesitat infantil
04/04/2017 -

L’Ajuntament de València, que s’ha sumat a la lluita contra l’obesitat infantil, col·labora en una iniciativa pionera en l’àmbit estatal, ‘Marxant amb el meu pediatre’. Aquesta activitat s’integra dins del Programa d’Atenció Integral d’Obesitat Infantil (PAIDO) de la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular de l’Hospital General i el seu principal objectiu és que el xiquet i la seua família aprenguen la tècnica de la marxa ràpida i adquirisquen el gust per practicar exercici físic i hàbits saludables.

La regidora de Sanitat, Salut i Esport, Maite Girau, i el director gerent del Consorci Hospital General de València, Enrique Ortega, han presentat hui aquest projecte “que trenca la barrera de la consulta, i trau els pediatres al carrer”. Concretament, i amb el suport de l’Ajuntament de València, des del passat 6 de febrer i fins al 15 de juny, els dijous a partir de les 18 hores dos metges de l’hospital i dos monitors de l’Ajuntament acudeixen a l’antic llit del riu Túria per a realitzar marxa ràpida en grup amb els xiquets inclosos en el programa PAIDO i amb els familiars que els acompanyen. “I d’aquesta forma, es combinen els vessants mèdic i lúdic en un ambient distés, lluny de l’hospital o del centre de salut”, han explicat els organitzadors.

Per la seua banda, la regidora Maite Girau ha manifestat que “la salut és molt més que la sanitat i requereix la implicació de totes les institucions”. “Per això, des de l’Ajuntament treballem en promoció de la salut incidint sobre les variables que la determinen i desenvolupant condicions favorables per a la salut en tota la població, en aquest cas la població infantil, adolescent i juvenil”, ha afegit.

La regidora ha destacat la importància de les accions de promoció de la salut “per la seua incidència en els estils de vida saludables i en la creació d’entorns de salut”, i ha afirmat que “el model de determinants socials de salut, de què partim, ens aproxima a l’anàlisi de les desigualtats en salut que, quan són evitables i injustes, ens obliga a treballar en equitat en els projectes que implementem”.

La cap del Servici de Pediatria de l’Hospital General, Empar Lurbe, els pediatres de la Unitat contra l’Obesitat i Risc Cardiovascular, Julio Álvarez Pitti i Isabel Torró, i la cap de Secció d’Estudis i Programes Sanitaris de l’Ajuntament de València, Carmen Leal, han explicat els detalls del projecte ‘Marxant amb el meu pediatre’.

Aquesta presa de contacte dels pediatres amb els seus pacients fora de les consultes permet posar l’accent en els missatges de salut que s’estructuren seguint el programa PAIDO (beneficis de l’activitat física, conseqüències del sedentarisme, alimentació saludable i increment de l’autoestima). Al mateix temps, els pediatres estan oberts a resoldre els dubtes que tinguen tant els xiquets com els seus familiars.

Respecte a la importància de la motivació del xiquet, Torró ha subratllat que és un pilar fonamental per a dur a terme aquest projecte. “L’important és que el xiquet descobrisca què és capaç de fer i fins a on pot arribar. I no ho fa en un centre, sinó a l’aire lliure, amb la resta de xiquets i esportistes que baixen a l’antic llit a realitzar activitats esportives”.

Finalment, Carmen Leal ha destacat la participació dels monitors de l’Ajuntament de València “que també contribueixen a la motivació perquè, a més de realitzar la marxa ràpida amb ells, els proposen jocs lúdics i cançons”. Cada marxa finalitza amb una foto de grup i un aplaudiment. Tot açò ajuda a reforçar la socialització, l’autoestima i l’adherència al projecte del xiquet.

Aquesta activitat serà avaluada de forma contínua amb la finalitat de demostrar la seua eficàcia a diferents nivells i assegurar-ne la sostenibilitat a llarg termini.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =