25n
25N
25N

Més espai per als vianants i carril bici compartit amb EMT-Taxi en la nova avinguda Pérez Galdós

El projecte d’humanització de Pérez Galdós incorpora nous passos de vianants i l’ampliació de voreres

Més espai per als vianants i carril bici compartit amb EMT-Taxi en la nova avinguda Pérez Galdós
03/09/2020 -

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha presentat el projecte d’humanització de l’avinguda Pérez Galdós, que es durà a terme mitjançant una actuació d’urbanisme tàctic a l’espera que es desenvolupe el projecte integral de remodelació de l’avinguda. Per això, ha explicat Grezzi, “hem adaptat a aquesta nova actuació la planta viària que realitzàrem en 2017 perquè del que es tracta ara és d’humanitzar aquest espai tenint en compte les reivindicacions veïnals”.

“L’adaptació de la planta viària ha sigut un treball complex. L’avinguda Pérez Galdós no només compta amb voreres molt estretes, més de 600 pilons, pocs passos de vianants i molts guals d’accés a garatges, sinó que, a més, el trànsit és molt intens i està el túnel”, ha apuntat Grezzi.

D’aquesta manera, amb l’objectiu de recuperar espai per als vianants reduir l’impacte que produeix aquesta “autopista al centre de la ciutat”, des de Mobilitat han optat per, en primer lloc, dur a terme una ampliació de voreres perquè totes arriben  als 4 metres. “Al llarg de l’avinguda, l’amplària de les voreres va variant. Per això, volem unificar-les perquè l’amplària siga constant”.

D’altra banda, a més de suprimir els pilons, es crearan set nous passos de vianants que faran més accessible l’avinguda. Això també permetrà la recuperació de nou espai per als vianants, com la placeta que es recuperarà en l’encreuament entre l’avinguda i el carrer Crespo i Rico. Així mateix, es desplaçaran algunes de les parades de l’EMT “per a acostar-les més a la ciutadania i fer-les més accessibles”. I és que la idea és poder continuar generant parades dobles que permeten la parada de dos autobusos “sense que hagen d’estar esperant en cua”. De les 17 parades existents en Pérez Galdós, set es mouran.

Una altra de les actuacions més destacades que es durà a terme serà la construcció d’un carril bici unidireccional – un en cada costat de l’avinguda –, que compartirà espai amb EMT-Taxi, de la mateixa manera que s’està projectant a les Grans Vies. D’aquesta manera, el carril EMT-Taxi guanyarà amplitud i la planta viària actual es modificarà passant de 4 a 3 carrils de circulació – un per a EMT-Taxi i dos per a la resta de vehicles –.

En la zona del túnel, que es mantindrà com està, els carrils de circulació passaran de 3 a 1 en la superfície. I és que com ha detallat el regidor de Mobilitat, “mantenim la zona d’aparcament, però la millorem incorporant espai per als vianants perquè la ciutadania no haja de xafar l’avinguda quan baixe del cotxe”.

Tota aquesta actuació també comportarà treballs de senyalització vertical i horitzontal, així com el trasllat o la instal·lació de semàfors en els nous passos de vianants.

Encara es desconeix quan començaran els treballs, però la idea és començar al més prompte possible. “L’objectiu d’aquesta actuació no és un altre que la ciutat siga cada vegada més per a les persones”, ha conclòs Grezzi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

museo prehistoria