caixa popular

El projecte Med Blue Line acabaria amb les inundacions en sis municipis de l'Horta Nord

Fins al mes d’octubre no es coneixerà si la UE aprova el projecte Med Blue Line

El projecte Med Blue Line acabaria amb les inundacions en sis municipis de l'Horta Nord
29/03/2018 -

L’Alcalde de Rafelbunyol, Fran López, acompanyats pels alcaldes de Massamagrell (Pep Galarza), Museros (Cristina Civeros), la Pobla de Farnals (Enrique Palanca), El Puig (Luisa Salvador), Puçol (Lola Sánchez), així com els representants de la consultora belga Finnova Regi, ha presentat el projecte Med Blue Line. Una ambiciosa i innovadora proposta que té com a objectiu posar fi a la problemàtica que pateixen aquests sis municipis valencians. Així, d’aprovar-se aquest projecte, que es presentarà demà, 30 de març, a la convocatòria d’Accions Urbanes i Innovadores de la Comissió Europea, se solucionarien les greus inundacions que suporten aquests municipis, quan es produeixen pluges torrencials.

En aquest sentit, l’Alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha agraït l’esforç dels tècnics per a elaborar aquest projecte, i ha aclarit que es tracta ‘de la Champions League dels projectes europeus. Comptem amb el suport d’un total de 13 socis, entre els quals es troben els ajuntaments participants, Finnova, la Universitat Politècnica de València o Aigua de València, entre altres, i només demanem a la comissió avaluadora que tinga en compte la problemàtica que patim aquests sis municipis. Amb la gota freda, arriben les pluges torrencials, que deixen 200-300 litres d’aigua per metre quadrat. Davant aquesta situació, els nostres municipis s’inunden. Crec que és el moment de prendre mesures i adoptar solucions’.

D’aquesta manera, tornen a presentar aquesta proposta amb l’esperança de, aquesta vegada sí, ser els triats. Així, el representant de Finnova ha explicat que ‘l’any passat, es van presentar un total de 206 propostes en tota Europa, i només es van aprovar 16. No obstant això, enguany, tenim l’esperança que ens ho aproven. Hem inclòs aspectes més innovadors, així com millores en la presentació perquè la comissió avaluadora puga entendre millor el problema que existeix en aquests municipis. A més, enguany, s’ha inclòs aspectes relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic’.

I, En què consisteix Med Blue Line? En línies generals, Fran López ha especificat que es realitzaran actuacions en la séquia de Montcada, que recorre els sis municipis; la creació de carrils bicis drenants, amb la plantació de plantes que absorbisquen l’aigua; la renovació de la vegetació; la regeneració del carrer Ceba; o la instal·lació de sistemes drenants naturals, a més d’actuacions específiques en cada municipi.

El projecte Med Blue Line compta amb un pressupost de 5,9 milions d’euros, dels quals se sol·licita a la Unió Europea un finançament del 80%, mentre que els sis ajuntaments aportarien el 20%. De moment, caldrà esperar fins al mes de setembre – octubre per a conéixer quin ha sigut el veredicte.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris