caixa popular

Més xiquets s'uneixen al projecte 'Marchando con mi pediatra'

Més xiquets s'uneixen al projecte 'Marchando con mi pediatra'
05/02/2018 -

La segona edició del projecte “Marchando con mi pediatra” de l’Hospital General de València, que se celebra d’octubre a juny al Jardí del Túria, ja ha desenvolupat el 50% del seu programa. Aquest projecte tracta de combatre l’obesitat infantil, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i es va posar en marxa pels pediatres de la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular del Servici de Pediatria, dins del Programa d’Atenció Integral de l’Obesitat en Xiquets i Adolescents (Programa PAIDO).

Els pediatres responsables, María Isabel Torró i Julio Álvarez Pitti, junt amb la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports, representada per Amparo Andújar, han volgut celebrar el meridià d’aquesta segona edició dins del recinte hospitalari. Per la seua banda, Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports, espera que aquesta col·laboració tan fructífera perdure en el temps, en benefici dels xiquets i de les seues famílies.

Durant l’esdeveniment s’ha fet l’entrega de copes i medalles als participants d’aquesta segona edició, que es va iniciar a l’octubre, i s’ha donat la benvinguda als 25 nous participants que s’incorporen al projecte.

“A tots ells, als que comencen l’activitat i als que ja porten quatre mesos amb nosaltres, se’ls ha pesat i mesurat per a portar un control sobre l’efecte de l’exercici físic per al tractament de l’obesitat i l’aprenentatge i la incorporació d’hàbits de vida saludable. L’objectiu és que aquestes famílies incorporen i mantinguen aquests hàbits al llarg de tota la seua vida”, ha assenyalat Torró.

Segons ha explicat Álvarez, “als xiquets i les xiquetes que han participat els hem fet entrega d’unes medalles i de les motxilles del projecte, en reconeixement al seu esforç i compromís, ja que tots els dijous, durant 90 minuts, han estat assistint regularment per a realitzar activitat física junt amb els seus pares, els pediatres de l’hospital, les infermeres Francisca Arocas i Nativitat Martínez i dos monitors de l’Ajuntament”.

MARCHANDO CON MI PEDIATRA

Marchando con mi pediatra consisteix A reunir una vegada a la setmana les pediatres de la Unitat contra l’Obesitat i el Risc Cardiovascular (junt amb altres pediatres i infermeres col·laboradores del servici de Pediatria) i dues monitores de l’Ajuntament de València, amb xiquets i xiquetes que pateixen sobrecàrrega o obesitat i les seues famílies, per a practicar marxa ràpida en el llit del riu Túria.

Aquest programa d’atenció mèdic personalitzada està certificat per la iniciativa Walk with a Doc (caminant amb el teu doct@r), que compta amb gran difusió als EUA. Però, a més, la versió valenciana d’aquesta nova forma de realitzar exercici físic és la primera d’aquestes característiques a Espanya, i una de les poques en tot el món que compta amb la participació de menors d’edat i les seues famílies.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + disset =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris