25n
25N
25N

El projecte europeu Urbanrec de la Diputació es clausura a Alzira

El projecte europeu Urbanrec de la Diputació es clausura a Alzira
29/01/2020 -

El parc de l’Alquenencia d’Alzira ha acollit aquest dimecres la cloenda d’Urbanrec, el projecte europeu per a la valorització de residus voluminosos en productes reciclats, que coordinat per l’Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS), ha comptat amb la participació de la Diputació de València amb diferents socis col·laboradors. En l’acte han participat, a més de les autoritats, l’alumnat del col·legi Lluís Vives, que ha rebut un taller pràctic sobre reciclatge.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de Medi Ambient de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha analitzat la problemàtica ambiental en la gestió dels residus voluminosos i ha fet valdre les accions realitzades des de l’inici del projecte, amb campanyes de sensibilització ambiental en 15 municipis; l’organització de jornades amb intercanvi d’experiències entre tècnics municipals, empreses i organismes responsables de la gestió de residus; creació de punts de reutilització als ecoparcs de Bétera, Riba-roja de Túria i la Pobla de Vallbona; i la investigació en la reutilització de materials. “Aplicant bones pràctiques en la recollida i la separació de residus en 5 ecoparcs s’ha incrementat el reciclatge un 15%”, ha explicat Amigó.

El projecte Urbanrec té com a objectiu buscar solucions amb nous enfocaments per a la valoració dels residus voluminosos d’origen urbà en productes reciclats d’alt valor afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 9 =