25n
25N
25N

La Junta de Govern aprova el projecte de reparcel·lació de Camí Fondo del Grau

Gómez ressalta que quan acabe l’estat d’alarma es podrà iniciar la urbanització d’una zona que comptarà amb més habitatges i espais verds

La Junta de Govern aprova el projecte de reparcel·lació de Camí Fondo del Grau
06/04/2020 -

La vicealcaldessa de València i delegada de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat que la Junta de Govern ha aprovat la reparcel·lació del Programa d’Actuació Integrada (PAI) previst per a la zona coneguda com a Camí Fondo del Grau.

Gómez ha explicat que es tracta del pas definitiu perquè aquesta actuació, que preveu un pla «més verd, més concorde entorn del barri i amb major habitatge accessible», puga començar quan se supere la crisi generada per la COVID-19. Així consta en l’expedient que especifica que, de conformitat amb el que es preveu en la disposició addicional tercera del Reial decret de 14 de març, la notificació del present acord i la seua publicació es produirà quan finalitze el període de suspensió de terminis disposat.

«Una vegada es puguen practicar les notificacions i publicar conforme a les normes previstes, es procedirà a la inscripció de la reparcel·lació», ha indicat Gómez, qui ha ressaltat que l’aprovació d’aquest expedient és una demostració que «l’Ajuntament està treballant per a fer front a la pandèmia i perquè, només superem aquesta crisi, es puguen posar en marxa projectes fonamentals per a la nostra ciutat». La vicealcaldessa ha assegurat que s’està «treballant ara perquè l’eixida d’aquesta situació puga ser el més ràpid possible».

Aquest Programa d’Actuació Integrada es va adjudicar en 2004 i es trobava paralitzat des que el seu agent urbanitzador va entrar en concurs de creditors. «Amb les gestions realitzades des d’Urbanisme i en virtut de la modificació de la reparcel·lació, l’Ajuntament disposarà d’una parcel·la edificable del sector», ha assenyalat Gómez. La vicealcaldessa ha recordat que l’actual planejament respon a la proposta original, i que l’anterior govern municipal havia modificat per a introduir edificis terciaris de fins a 21 altures. «Ara s’esmena tornant al planejament original, amb edificis menys alts» que, en opinió de Gómez, és «més equiparable a la tipologia del barri del Grau, seguint en la línia de protegir l’autenticitat dels nostres barris i permetent que continuem sent una ciutat autèntica i recognoscible».

D’aquesta manera, la Unitat d’Execució es desenvolupa sobre uns terrenys homogenis, prèviament reparcel·lats, de qualificació d’ús dominant residencial, respecte als quals es va redactar un Pla de Reforma Interior. Sandra Gómez ha ressaltat que aquest pla incorpora millores respecte a les condicions d’ordenació (amb relació a les tipologies de l’edificació), passant a edificació en bloc obert amb alineació a façana, predominant en la zona de l’avinguda de França. Igualment, ha apuntat que «també millora respecte a la reordenació de la distribució dels espais lliures públics i privats».

L’ordenació detallada de la Unitat d’Execució de Camí Fondo del Grau compta amb una superfície de 47.515,87 m2s, i un sòl dotacional públic de 37.713,02 m2s. A zones verdes corresponen 7.083,27 m2s i a equipaments, 12.539,91 m2s.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =

bombers
bombers