25n
Orgull
Orgull

El projecte d'un enginyer de Nules, entre els 50 millors per a restaurar Notre Dame

El projecte d'un enginyer de Nules, entre els 50 millors per a restaurar Notre Dame
22/08/2019 -

L’enginyer de Nules Fran Canós figura entre els 50 millors projectes seleccionats per la plataforma mundial GoArchitect –impulsada per Arquitectura Archdaily– per a restaurar la catedral de Notre Dame de París, que el mes d’abril passat va ser arrasada per les flames en un incendi. El jove castellonenc ha ideat una intervenció que suposa “un repte contemporani” basat en el respecte a la història del temple i que uneix el disseny i la ciència.

Així ho ha asseverat a Europa Press el propi Canós, que va presentar aquest projecte a través de la plataforma mundial d’Arquitectura Archdaily, que ha dut a terme un concurs per a recaptar propostes de reconstrucció de Notre Dame. El treball de l’enginyer espanyol ha quedat entre els 50 millors entre les quasi 300 idees presentades de 60 països diferents.

A més, el diari ‘The Independent’ també l’ha triat entre els deu millors, per la qual cosa la satisfacció és “doble”. Fran Canós s’ha mostrat “molt content per la notícia” i ha explicat que la plataforma realitzarà un informe amb aquests 50 projectes, entre els quals inclourà el seu, i els presentarà al Govern francés amb la finalitat que aquest analitze si li interessa algun per a plasmar-ho en la catedral francesa.

L’enginyer detalla que el seu projecte se centra en la nau central i l’agulla, que són les dues parts que van quedar afectades per l’incendi. “L’objectiu és reconstruir-les tal com estaven i, en referència a la nau, incorporar a cada contrafort un trenat treballant la pedra amb les tècniques i tecnologia actuals”, ha explicat.

“UN REPTE CONTEMPORANI”

“Aquest nou disseny naix de cada contrafort adossat en l’exterior dels murs actuals, i pujaria per damunt de la nova coberta, amb una geometria totalment corba, que s’entrecreua generant en cada unió una creu romànica. Un disseny que porta al límit la materialitat i estructuralitat de la pedra natural. Un repte contemporani, on de nou s’uneix el disseny i la ciència, tal com es va iniciar Notre Dame l’any 1163”, ha continuat Canós.

D’aquesta forma, l’objectiu d’aquest projecte “es basa en la reconstrucció de la catedral de Notre Dame, des del respecte, tal com era abans de l’incendi, i aplicar el disseny envolupant, emprant els materials de l’antiguitat i usant tècniques contemporànies, per a exaltar encara més la famosa catedral”.

Fran Canós, guanyador, entre altres, del concurs Xarxa Dot de disseny productiu, reconeix que és “complicat” que el seu projecte siga el triat però es manté optimista i ha assegurat que “veu opcions” per a alçar-se amb el guardó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + tres =