25n
Orgull
Orgull

El projecte 'Construint Memòria' de la Generalitat ret homenatge a 209 víctimes de l'Holocaust a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Qualitat Democràtica recorrerà 20 comarques i lliurarà 425 ‘taulells de la Memòria’ a representants de 157 pobles de la Comunitat Valenciana

El projecte 'Construint Memòria' de la Generalitat ret homenatge a 209 víctimes de l'Holocaust a la Comunitat Valenciana
13/08/2021 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha homenatjat 209 víctimes de l’Holocaust a la Comunitat Valenciana a través del projecte ‘Construint Memòria’ de la Generalitat que recorda a les persones que van lluitar per la llibertat i pels valors democràtics.

Els actes d’homenatge, que s’han desenvolupat fins a juliol de 2021, han recorregut un total de deu comarques de la Comunitat Valenciana de les 34 en què hi va haver víctimes, cerimònies que han comptat amb la presència de la consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, a més de familiars de les víctimes, entitats memorialistes i representants de les diferents corporacions municipals.

Durant aquests actes s’ha fet entrega a representants de 73 ajuntaments dels ‘taulells de la Memòria’, corresponents al projecte ‘Construint Memòria’ perquè se situen en un lloc visible dels municipis de procedència de les víctimes.

S’estima que un total de 631 persones van ser víctimes valencianes dels camps d’extermini nazis, procedents de 220 municipis de la Comunitat Valenciana.

La consellera Pérez Garijo, ha destacat que “continuarem desenvolupant aquesta iniciativa al setembre per a arribar a totes les comarques de la Comunitat Valenciana perquè en totes hi va haver víctimes de l’horror nazi, fent-los un homenatge i recordar els valencians i valencianes que van patir els camps d’extermini”.

En aquest sentit, la consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que “tot i que han passat 76 anys, el terror i els crims de lesa humanitat perpetrats pels nazis en els camps d’extermini representen una ferida oberta que volem curar”.

“Hui més que mai -ha continuat Pérez Garijo- segueix sent necessari recordar la història per a lluitar contra els fanatismes i totalitarismes perquè l’odi no té cabuda en la nostra societat actual”.

El projecte ‘Construint Memòria’ continuarà en els pròxims mesos retent homenatge als valencians i valencianes que van patir aquell horror. La Conselleria de Qualitat Democràtica té planejat haver-hi recorregut 20 comarques abans de 2022 per a tindre lliurats 425 ‘taulells de la Memòria’ a representants de 157 pobles de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =