25n
25N
25N

El projecte 'Caminante' del Centre de Salut Alcàsser suma un centenar de sessions en dos anys

El projecte 'Caminante' del Centre de Salut Alcàsser suma un centenar de sessions en dos anys
12/02/2020 -

El Centre de Salut d’Alcàsser, pertanyent al Departament de Salut València La Fe, desenvolupa des de fa dos anys el projecte ‘Caminante’ amb una participació mitjana d’una vintena de pacients setmanalment.

L’activitat, inclosa en el programa ActiSaludable, consisteix a realitzar caminades periòdiques, cada dimecres al matí, pels voltants del centre de salut. Des del seu inici, el centre ja ha realitzat un centenar de sessions on els participants recorren prop de 6 km de camins entre vegetació i tarongers de la comarca de l’Horta Sud de la província de València.

El programa ActiSaludable és un projecte d’investigació posat en marxa en la localitat d’Alcàsser, dins de la Càtedra Consum-Hospital La Fe que va començar el juny de 2017, amb l’objectiu de promocionar hàbits de vida saludable i reduir el sobrepés i l’obesitat.

Compta amb la col·laboració de l’Hospital La Fe, l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, la Fundació Lluis Alcanyís-UV, l’Ajuntament d’Alcàsser i Consum, a més del centre de salut, les farmàcies, col·legis, AMPAs i associacions municipals d’aquesta localitat, entre altres.

El coordinador mèdic del Centre de Salut d’Alcàsser, Carlos Lluna, ha comentat que amb aquesta activitat es pretén “aconseguir un pes ideal i eliminar l’obesitat i el sobrepés. A més de motivar a les persones que estan malaltes però, també, a les persones sanes perquè no emmalaltisquen”.

D’altra banda, la coordinadora infermera del Centre de Salut d’Alcàsser, Mª Carmen Hernández, ha assenyalat que la participació dels pacients ha anat en augment i que “cada setmana solen participar entre 15-20 persones”.

L’objectiu principal és fomentar hàbits saludables a la població d’Alcàsser a través de l’esport i la socialització. L’edat compresa dels pacients que se sumen a l’activitat oscil·la entre els 40 i 80 anys.

Segons la directora d’Infermeria del Departament de Salut València La Fe, Mª José Lloria, “des d’Atenció Primària el més important és promocionar la salut. Les caminades afavoreixen que la gent es relacione, facen grup i això fa més salut que qualsevol pastilla que la gent puga prendre”.

Centre de Salut Alcàsser

El Centre de Salut d’Alcàsser dona cobertura a una població de 10.220 habitants segons el Sistema d’Informació Poblacional.

És un centre que compta amb Medicina de Família, Pediatria, Matrona, Fisioterapeuta, Infermeria, Unitat de Salut Sexual i Reproductiva. A més d’un Punt d’Atenció Continuada (PAC) que atén la població d’Alcàsser.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + dinou =

caixaontinyent
Informacion coronavirus