caixa popular

Projecte booktuber per a fomentar la cultura en valencià

Projecte booktuber per a fomentar la cultura en valencià
26/03/2018 -

La plataforma cooperativa Tresdeu impulsa el projecte de booktuber i el web ‘Els llibres de Sénia’, una iniciativa de promoció de la cultura en valencià sorgida en el marc del Col·lab, espai col·laboratiu del centre d’innovació Las Naves. Tresdeu.com és un dels 16 projectes innovadors que actualment formen part del Col·lab.

El fenomen mundial dels ‘booktubers’, youtubers que recomanen llibres a través de la plataforma Youtube, va dur a la cooperativa Tresdeu a idear una sèrie de capítols sota el títol ‘Els Llibres de Sénia’, en els quals la presentadora Sénia Mulayali es dirigeix als joves per a connectar-los a la lectura en valencià. Segons explica Sénia Mulayali, “aquest programa naix amb la intenció de fomentar la lectura: per mitjà de la plataforma de Youtube el que faig és recomanar llibres, coneguts i no tan coneguts, a gent que tal vegada tinguen el plaer de la lectura endormiscat”.

Aquest és el projecte que va obrir a Tresdeu la porta del Col·lab, l’espai col·laboratiu de Las Naves, que comparteixen junt amb altres 15 projectes que entenen l’emprenedoria des de la innovació social. En aquest cas, cultural.

Aquest va ser el primer projecte però no l’únic, ja que després de ‘Els Llibres de Sénia’ estan treballant en un projecte més transversal com la plataforma Tresdeu.com. “El nostre primer projecte en el Col·lab va ser ‘Els Llibres de Sénia’, Després de l’explosió del fenomen booktuber a escala europea i en l’Estat espanyol ens vam adonar que feia falta una veu en valencià que acostara la lectura als més joves, que ho fera en el seu idioma i que també donara suport a les editorials valencianes. Així naix ‘Els llibres de Sénia” que desenvolupem en el Col·lab i que forma part d’un projecte transversal, més ampli, que és la plataforma Tresdeu.com”, comenten des de la cooperativa.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018