caixa popular

Projecte AeioLuz per a lluitar contra la pobresa energètica

Projecte AeioLuz per a lluitar contra la pobresa energètica
09/02/2018 -

AeioLuz Escola d’Energia és un dels projectes que des de fa uns mesos treballa en el Col·lab, en Las Naves. En total són 16 propostes d’innovació social les que s’ubiquen en aquest espai col·laboratiu i que actuen en les àrees de Salut, Energia, Agroalimentació, Mobilitat i Cultura, amb un objectiu comú: la transformació social per millorar la nostra ciutat en aquests camps.

Las Naves ha llançat hui el vídeo de presentació d’aeioLuz, en què aquesta iniciativa es dóna a conéixer (https://youtu.be/EsqJPuXr-9Q) . Es tracta d’un projecte formatiu que pretén apropar la cultura energètica a tots els actors claus de la ciutat, des de la ciutadania en general fins als escolars de València, els quals s’impliquen totalment en l’objectiu de millorar l’eficiència energètica.

Aeioluz Escola d’Energia desenvolupa diverses accions, treballant d’un costat amb la gent que pateix la pobresa energètica -en oficines municipals, oferint-los ajuda i informació- i en segon lloc, amb l’alumnat de les escoles de la ciutat per implantar i donar a conéixer conceptes com l’eficiència energètica i les energies renovables des de ben menuts.

Hui dia es necessita una transició energètica basada en l’eficiència energètica i l’ús responsable de l’energia i les energies renovables, per això, AeioLuz considera que la millor forma és iniciar aquesta cultura energètica amb els més menuts a través de l’educació. Amb eixa meta, realitza un programa que sota el títol 50/50 empodera als xiquets i xiquetes perquè siguen eficients en els seus edificis i consumisquen de manera responsable l’energia. L’estalvi que aconsegueixen als seus col·legis es destina en un 50% a una subvenció directa per a l’escola, i en l’altre 50% per a invertir en mesures d’eficiència energètica.

L’alumnat que participa en aquest projecte, de diversos col·legis de la nostra ciutat, es divideix en dues figures: Ecoajudants, que realitzen accions per millorar l’eficiència energètica com apagar llums, tancar portes, etc. i els Ecodelegats que assisteixen a les reunions amb el docent responsable del projecte, amb l’Ajuntament i que transvasen la informació a les aules.

Juan Sacri, coordinador d’AeioLuz afirma que estar en un espai col·laboratiu com el Col·lab «ens ajuda a generar sinergies amb empreses d’economia social que estan molt alineades amb els valors que difonem des d’AeioLuz i, a més, ens permet tindre la possibilitat d’implementar les solucions que proposem en la ciutat de València».


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + nou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris