25n
25N
25N

Quins seran els següents a vacunar-se contra la Covid-19?

La Comunitat Valenciana acaba, aquesta setmana, amb la vacunació de les persones majors de 80 anys

Quins seran els següents a vacunar-se contra la Covid-19?
06/04/2021 -

La vacunació contra la Covid-19 avança a la Comunitat Valenciana. I és que si la setmana passada concloïa l’administració de la primera dosi de tot el personal docent, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha informat que, aquesta setmana, també conclourà la vacunació de les persones majors de 80 anys. Però, quins seran els pròxims grups a vacunar-se contra el coronavirus?

La Comunitat Valenciana començarà a vacunar amb Pfizer a les persones de 79 anys. Una vegada conclòs aquest grup, i de manera progressiva, s’aniran citant, primer, a les majors de 78 anys, després de 77, i així successivament. Així mateix, aquesta setmana també s’iniciarà el procés de vacunació amb AstraZeneca de les persones nascudes en 1956, és a dir, de 65 anys. Tots dos col·lectius han començat a rebre, a partir del passat dijous, missatges de text amb la citació corresponent.

Per descomptat, i de manera simultània, la Comunitat Valenciana continuarà vacunant a aquells grups als quals els corresponga la segona dosi de les tres vacunes que, en aquests moments, s’estan inoculant en el territori valencià: Moderna, Pfizer i AstraZeneca. A més, cal recordar que es preveu que la vacuna Janssen de Johnson & Johnson arribarà a partir del 15 d’abril. Sens dubte, una bona notícia, ja que accelerarà el procés de vacunació en necessitar-se només una dosi per a aconseguir la immunització.

Canvis en la vacunació

Les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat han acordat que els treballadors i treballadores essencials, que hagen prolongat la seua edat de jubilació i, per tant, tinguen més de 65 anys, podran ser vacunats contra la COVID-19 amb la injecció d’AstraZeneca. D’aquesta manera, amb aquesta actualització de l’Estratègia de Vacunació, AstraZeneca es podrà administrar a tota la població menor de 65 anys i als grups 3B, 3C i 6 sense límit d’edat.

D’aquesta manera, el 3B està format per personal dels serveis de salut pública implicat en la gestió i resposta a la pandèmia que no s’haja vacunat en el grup 2; personal sanitari i sociosanitari de serveis d’inspecció sanitària, medicina legal i forense, consultes mèdiques privades, serveis d’ajuda a domicili, centres de menors i centres de dia o equivalents, així com estudiants sanitaris i sociosanitaris que realitzen pràctiques clíniques; fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, personal d’oficines de farmàcia, protètics dentals, logopedes i personal de psicologia clínica; i treballadors d’institucions penitenciàries.

El 3C està integrat per la resta de personal sanitari i sociosanitari no vacunat amb anterioritat; mentre que el grup 6 el formen Guàrdia Civil, Policia Nacional, Autonòmica i Local, Bombers, tècnics de les Forces i Cossos de Seguretat, professionals de Protecció civil, Emergències i Forces Armades; docents i personal d’educació infantil i educació especial, incloent-hi tant docents com altres professionals que atenen l’alumnat; i docents i personal d’educació primària i secundària, incloent-hi tant docents com altres professionals que atenen l’alumnat.

Així, Pfizer, Moderna i Janssen – quan s’incorpore – es destinaran a vacunar a la població general de major edat, que seran vacunades simultàniament amb aquelles persones de molt alt risc, és a dir, persones amb trasplantament de progenitors hematopoètics, trasplantament d’òrgan sòlid i llista d’espera per a aquest, persones en hemodiàlisi i diàlisi peritoneal, malaltia oncohematològica, càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia citotòxica, càncer de pulmó en tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia, infecció amb VIH immunodeprimits, persones amb immunodeficiència primària i persones amb Síndrome de Down majors de 40 anys.

Una única dosi si ja has passat el coronavirus

Així mateix, s’ha aprovat que s’administrarà una única dosi als menors de 65 anys que ja hagen passat la Covid-19, ja que “s’obté una resposta immune molt satisfactòria, que no millora amb l’administració d’una segona dosi”. No obstant això, es mantindran les dues dosis per a les persones majors de 65.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =