25n
25N
25N

Tan sols "uns dies" per a l'obertura de la primera fase del Parc Central de València

Abans de Nadal, s’inaugurarà la zona del Parc Central que limita amb Russafa i Malilla

Tan sols "uns dies" per a l'obertura de la primera fase del Parc Central de València
11/12/2018 -

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ho ha tornat a anunciar: El Parc Central s’obrirà en uns dies. Així ho ha afirmat durant l’emissió del programa Espejo Público d’Antena 3. Una obertura molt esperada pels valencians i valencianes que, finalment, han vist com s’ha fet realitat un dels projectes de major envergadura per a la ciutat de València.

Ja han començat les visites informatives de diferents associacions i col·lectius, ja que “la intervenció està pràcticament finalitzada”. No obstant això, fa falta esperar els informes definitius dels serveis municipals per a anunciar, definitivament, la data d’obertura al públic d’aquesta primera fase del Parc Central de València que, com explicava Ribó, “combinarà espais molt diferents per a xiquets, zones d’esplai per a gossos, fonts, jardins i, sobretot, qualitat”.

L’obertura es realitzarà en dues fases: la primera, que limita amb els barris de Russafa i Malilla, s’inaugurarà, oficialment, “en uns dies”, mentre que la segona fase, la més pròxima al concessionari d’automòbils, al costat del pas elevat de Giorgeta, s’inaugurarà després perquè, com explicava Ribó, “no hem pogut començar a treballar fins fa poc”, quan es va donar llum verda al desallotjament del concessionari.

parque_centralep

E.P

Però a més de la zona enjardinada del Parc Central, que constituirà un gran pulmó verd per a la ciutat, una de les parts essencials seran les naus, que s’obriran posteriorment. En un primer moment, ho faran les naus 2 i 3, que albergaran la nova seu de la Universitat Popular de Russafa (nau2) i un espai cultural (nau 3).

Serà amb els pressupostos municipals de 2019 quan comence la construcció de la nau 4, que es destinarà tant a albergar les dependències del Centre Municipal de Serveis Socials, com un Centre d’Integració Sociolaboral de Joves. Per això, s’ha reservat una partida de 450.000 euros per a 2019, deixant clara l’aposta que des del Consistori fan cap a un dels majors espais verds de València.

Ribó reivindica finançament estatal per a completar el Parc Central

Ribó ha defensat la necessitat de comptar amb la implicació de l’Administració central, en forma de finançament, per a seguir avant amb el gruix del Parc Central: el soterrament de les vies, una estació central i la construcció del canal d’accés i d’un túnel passant.

En aquest sentit, ha especificat que es tracta d'”una actuació fonamental per a la planificació ferroviària de la ciutat. Quan diuen que una inversió ferroviària té un caràcter fonamentalment urbanístic estan dient implícitament que, si això es fa, l’ha de pagar l’Ajuntament. De cap manera ho podem acceptar”.

I és que, com ha assenyalat l’Alcalde de València, “en altres ciutats, com Vigo, Bilbao o Múrcia, l’entrada del tren era pagada per l’Estat. València no vol ser més que ningú, però tampoc menys“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + catorze =

CCCC
torrent