25n
25N
25N

Les naus 2 i 3 del Parc Central obriran la pròxima primavera

Les naus 2 i 3 del Parc Central obriran la pròxima primavera
21/12/2018 -

Després de l’obertura al públic del Parc Central dilluns passat, en pocs mesos s’incorporaran al conjunt les Naus de Ribes 2 i 3, després del procés d’habilitació al qual estan sent sotmeses, i amb això la funcionalitat del Parc s’ampliarà també a usos culturals i de formació. L’alcalde ha visitat aquest matí les obres d’habilitació, juntament amb les regidores Glòria Tello (Cultura) i Isabel Lozano (Igualtat).

Les Naus 2 i 3 seran utilitzades, respectivament, com a seu del nou centre de Russafa de la Universitat Popular, amb el nom REU (Ribes Espai Universitat), i com a espai multiús de caràcter cultural, per a exposicions, espectacles, conferències… sota el nom REC (Ribes Espai Cultural). Tal com han explicat els responsables dels projectes, la primera nau disposarà d’aules, despatxos, magatzems i serveis en dues plantes; mentre que la número 3 s’estructurarà com un gran espai diàfan amb gran versatilitat d’opcions escèniques i una tarima per a conferències.

L’alcalde ha destacat la component cultural que s’afig a l’oferta mediambiental d’oci i esplai que representa l’obertura del Parc Central. «No és només una zona verda, sinó un espai universitari i cultural i de formació», ha explicat Ribó durant la visita. En total, el projecte del Parc Central inclou la posada en servei de les 4 naus industrials obra de l’arquitecte Demetrio Ribes, la rehabilitació de les quals per a l’ús ciutadà és una de les línies definitòries del parc. Dues d’aquestes naus, la 2 i la 3, estan en obres, que van començar el mes d’octubre passat, i es preveu que estaran concloses la pròxima primavera.

L’habilitació de les naus bessones 2 i 3, amb al voltant de 430 m2 de planta cadascuna, i que en el seu moment van albergar magatzems del ferrocarril, disposen d’un pressupost proper als 400.000 € per nau. El projecte global del parc preveu la seua posada en ús també els de les altres naus: la nau 1 amb el seu annex, (2.689 m2), per a usos esportius; i la nau 4, amb 939 m2, en la qual es va situar en el seu moment l’antic Taller de recorregut, que albergarà les dependències d’un Centre Municipal de Serveis Socials i un Centre d’Integració Sociolaboral de Joves.

La nau REU Espai Universitari, que acollirà la seu de la Universitat Popular de Russafa, disposarà l’espai en dues altures: en la planta baixa s’habilitarà un despatx per a la persona responsable del centre i 2 aules que, mitjançant 3 envans movedissos, permetran convertir tota la planta baixa en un espai únic (com una àgora multiús, sala de conferències, d’exposicions o fins i tot per a representacions musicals o teatrals, considerant sempre l’aforament).

En l’entreplanta s’instal·laran dues aules i tabiqueria mòbil per a desenvolupar les activitats de continuïtat durant el curs, que també poden ser utilitzades pels altres centres de la UP i per altres entitats del barri. Tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, es tracta de poder disposar d’aules amb capacitat per a adaptar-se als usos que siguen necessaris. Quant a la nau REC, Ribes Espai Cultural, es planteja com un espai diàfan que ofereix la visió global de la nau, però que pot acollir diverses activitats, mitjançant un sistema de tarimes mòbils que permet elevar determinades parts del sòl en diferents punts: així s’aconsegueix disposar d’escenaris en diferents zones, segons es necessite, i fins i tot un sistema de graderies opcional. Així mateix, el disseny permet la divisió de l’espai de manera temporal mitjançant envans mòbils per a la instal·lació de panells expositors. El conjunt es completa amb una sala de grandària mitjana per a activitats de menor afluència de públic. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha manifestat que l’obertura de la nau ampliarà i diversificarà l’oferta cultural de la ciutat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 7 =

CCCC
torrent