caixa popular

Prou, la singular campanya de l'Ajuntament d'Alaquàs

Prou, la singular campanya de l'Ajuntament d'Alaquàs
10/11/2017 -

Aquesta és la segona vegada que els xiquets i xiquetes d’Alaquàs ixen al carrer per informar els propietaris d’animals de companyia de la campanya municipal posada en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs a principis d’any.

L’activitat va tindre lloc el passat dimecres 7 de novembre. El Consell de Xiquets i Xiquetes, que està molt compromès amb la decisió que va prendre el Consistori, van recórrer els carrers per donar a conèixer als propietaris d’animals de companyia les seues obligacions i cridar l’atenció sobre esta problemàtica. En el recorregut, que es va iniciar a la porta de l’Ajuntament i va recórrer el carrer Major, el parc del Rollet i l’Albereda Nord, van estar present també l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos.

L’acció més destacada protagonitzada pels xiquets i xiquetes va ser la de pintar amb sprai de colors brillants inocus tots els excrements que hi havia dipositats en la via pública. Va ser una decisió d’ells mateixos per tal de cridar l’atenció i denunciar estes actuacions. A continuació, els xiquets i xiquetes dipositaven una bandera amb la imatge de la campanya i emoticons de WhatsApp que ells mateixos van proposar. L’objectiu és alertar els propietaris per tal que quan tornen a eixe mateix lloc reconsideren la seua actuació. Al mateix temps, s’informava als veïns i veïnes sobre la campanya municipal i repartien fullets explicatius.

Sota el nom PROU!, el Consistori va desplegar el passat mes de gener tota una sèrie d’accions per informar sobre la modificació de l’Ordenança Reguladora de la Tenència d’Animals de Companyia a través de la qual s’augmenten les sancions i les obligacions als propietaris que condueixquen animals de companyia en la via pública.

Borsa i atomitzador per a la neteja

La nova Ordenança, aprovada pel Ple de la Corporació el 24 de novembre, obliga al conductor de l’animal a anar provist de bosses impermeables per a la recollida dels excrements. S’exigeix als propietaris a portar un atomitzador amb aigua amb vinagre o sabó per a la neteja i desinfecció de les miccions. El nou text estableix que els propietaris han d’impedir en tot cas que els animals depositen els seus excrements i miccions en la via pública i en general en qualsevol lloc dedicat al trànsit de vianants, excepte en els llocs habilitats.

Multes de fins 750 euros

L’Ajuntament d’Alaquàs aplicarà la sanció màxima que estableixca la normativa amb multes que poden ascendir fins els 750 euros per als propietaris que no compleixquen les normes.

L’Ajuntament han incrementat també la senyalització en els espais públics i ha dissenyat tota una sèrie de material publicitari per tal de donar-lo a conèixer a tota la població. S’han habilitat també operatius de la Policia Local que vetlen als parcs i jardins pel compliment de l’Ordenança i es convida a totes les associacions a participar de la mateixa manera que s’ha realitzat amb els xiquets i xiquetes. Es continuarà també organitzant curs d’ensinistrament i coneixement de les millors atencions per a l’animal de companyia així coma mb l’adequacio dels espais d’esparciment caní.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + set =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris