25n
25N
25N

Jornades de Coordinació del Protocol de Violència de Gènere de València

Jornades de Coordinació del Protocol de Violència de Gènere de València
29/05/2017 -

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, ha presentat aquest matí en el Col·legi Major Rector Peset, les Jornades de Coordinació del Protocol de Violència de Gènere de la Ciutat de València, que el seu objectiu és tindre un coneixement mutu més profund entre totes les organitzacions, associacions i entitats que formen part de la comissió d’actuació d’aquest protocol. “Constituïm la comissió, però era necessari potenciar un coneixement mutu que és fonamental per a fer més eficaces les labors de coordinació i poder arribar a criteris comuns d’actuació davant de casos de violència masclista”.

Aquestes Jornades de coordinació del Protocol de Violència de Gènere en la ciutat de València han començat amb un minut de silenci per les tres últimes víctimes que aquest mateix cap de setmana han mort assassinades en diferents llocs d’Espanya. “Ahir va ser un dia especialment negre amb tres víctimes de violència de gènere. És una xifra insuportable, i com a societat estem en una situació d’alarma. Pensem que ha d’haver-hi ja un pacte d’estat per a atendre un problema d’extrema gravetat”, ha afirmat Isabel Lozano.

“El sentit d’aquestes jornades és tindre un coneixement mutu més profund entre totes les organitzacions, associacions i entitats que formem part de la comissió del Protocol d’Actuació. El coneixement mutu, la coordinació i el fet d’arribar a criteris comuns d’actuació són fonamentals per a ser més eficaces davant dels casos de violència de gènere. Per això hem organitzat aquestes jornades”, ha afirmat Isabel Lozano.

La regidora ha recordat que el Protocol es va signar a l’Ajuntament de València l’any 2014, “però es va quedar en un calaix i no va ser fins a finals del 2015 quan vam formar la comissió i el vam posar en marxa”. Eixa comissió de coordinació “és la que ha de treballar-lo, posar-lo en marxa, fer valoracions i actuar en tots els àmbits”.

En eixa coordinació entre tots els servicis que formen part de la xarxa integral d’atenció estan representades els cossos i forces de seguretat, amb el Grup GAMMA de la Policia Local, els servicis socials, entitats de suport, recursos específics contra la violència de gènere “perquè tinguen molt clar on s’ha de derivar les dones segons quin tipus de processos. També l’àmbit jurídic és molt important perquè les dones passen un procés molt dur i molt llarg en eixe sentit”, ha assenyalat Lozano dins de la necessitat de “detectar tots els problemes que hi ha en tots els nivells d’atenció a les dones víctimes de violència, intentar esmenar-los i sobretot dur a terme una coordinació efectiva entre totes les parts que formen part d’eixe procés d’atenció i recuperació de les dones que pateixen eixa violència”.

ACOMPANYAMENT FONAMENTAL

Encara que cada vegada hi ha més informació, “la veritat és que continua havent-hi molt de desconcert entre les víctimes. El número 016 està prou instal·lat en els nostres caps, però necessiten informació sobretot el que significa el procés judicial, sobre totes les ajudes i tots els recursos als quals tenen dret, i a partir d’ací decidir si interposen denúncia. Eixe acompanyament és fonamental perquè elles puguen fer el camí amb totes les garanties d’èxit”.

Han insistit que “les dones que interposen una denúncia tenen ja reconegut oficialment l’estatus de víctimes de violència de gènere. Les que no ho fan, sent igualment víctimes de violència, tenen més dificultats per a accedir als recursos, però igualment iniciem amb elles tot el procés d’assessorament, d’atenció psicològica, d’orientació jurídica, i si decideixen interposar eixa denúncia, passen als recursos especialitzats”.

En un dia marcat per les tres morts a causa de violència masclista d’aquest cap de setmana, Lozano ha afirmat que “és un problema que té unes arrels molt profundes, amb una cultura masclista molt arrelada, una cultura en la qual el valor de la dona sempre ha sigut inferior al valor de l’home i hi ha un sentiment de possessivitat molt gran. Acabar amb eixe greu problema requereix un treball molt col·lectiu que ha de vindre des de les escoles, des dels mitjans de comunicació, des de la indústria cultural… Cal llançar altres models de ser dona i ser home d’igualtat i promocionar unes relacions igualitàries basades en la llibertat. La nostra cultura arrossega molts valors masclistes dels quals a poc a poc anem desprenent-nos. És una tasca col·lectiva a la qual totes i tots hem d’aportar la nostra

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + catorze =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud