caixa popular

Protocol de seguretat especial per a Falles

València aplicarà mesures de seguretat per a garantir l’evacuació dels ciutadans en situacions d’emergència

Foto de Rafa González

Protocol de seguretat especial per a Falles
22/02/2018 -

L’Ajuntament de València ja ha publicat el ban de Falles 2018, en el qual s’especifiquen tots els aspectes relacionats amb les activitats en la via pública durant les festes josefines, i on, a més, també es detallen les diferents mesures de seguretat que duran a terme. D’aquesta manera, el protocol antiterrorista vigent obliga a prendre mesures extraordinàries que incrementaran la seguretat de valencians i turistes durant aquests dies tan especials.

Així, des del Consistori s’ha establit una diferenciació entre carrers, que les divideixen en vies d’emergència, d’evacuació i vies lliures d’obstacles, que afectaran la Plaça de l’Ajuntament, a causa de les multitudinàries mascletaes, i al barri de Russafa pels espectacles d’il·luminació.

Vies d’emergència

Es consideraran vies d’emergència aquells carrers en les quals, a més d’estar prohibit la instal·lació d’elements, durant els espectacles hauran d’estar lliures. D’aquesta manera, durant les mascletaes, el carrer de la Sang i el carrer de les Barques, des de la Plaça de l’Ajuntament fins a l’encreuament amb el carrer Poeta Querol, romandrà sense públic en entrar dins d’aquesta categoria.

En el barri de Russafa, les vies d’emergència se situaran al carrer Pintor Gisbert, entre el carrer Cuba i Filipines, i el carrer Puerto Rico entre Sueca i Cadis durant l’espectacle d’il·luminació.

Vies d’evacuació

En aquesta categoria, es troben aquelles vies que, de la mateixa manera que les vies d’emergència, hauran de romandre sense públic, sense vehicles aparcats i sense elements, però s’usaran, a més, per a l’evacuació del públic en cas d’emergència. Així, en la Plaça de l’Ajuntament, els carrers d’evacuació seran els carrers Periodista Azzati, el tram de Roger de Lauria que discorre entre Plaça de l’Ajuntament i Pascual i Genís, la calle d’En Llop, el carrer Cotanda, el carrer Barcelonina entre la Plaça de l’Ajuntament i la Plaça de Rodrigo Botet on es troba l’hotel Astoria, i el tram del carrer Moratín entre Santa Eulalia i Portal de Sant Jordi.

En Russafa, les vies d’evacuació seran el carrer de Literat Azorín, des del carrer Cuba fins a Filipines, i el carrer Sueca, des de Literat Azorín fins a Centelles.

Vies lliures d’obstacles

En aquests carrers sí que es permetrà la presència de públic, però s’haurà de garantir una circulació fluida en situacions d’emergència. D’aquesta manera, tindran aquesta consideració el carrer de Sant Vicent, entre la Plaça de l’Ajuntament i Pau, l’avinguda de María Cristina, entre Plaça de l’Ajuntament i Plaça del Mercat, el carrer de Correus, el carrer del Marqués de Sotelo, el carrer de Sant Pablo, el carrer de Ribera i el Passeig de Russafa.

Així mateix, les vies lliures d’obstacles en el barri de Russafa seran el carrer de Cuba, des de la Gran Via de Germanies fins a Literat Azorín, i el carrer de Sueca des de Germanies fins a Puerto Rico.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − nou =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018