25n
25N
25N

Un protocol de seguretat "sense precedents" vetlarà perquè l'alumnat es presente a les PAU "amb les majors garanties"

Un protocol de seguretat "sense precedents" vetlarà perquè l'alumnat es presente a les PAU "amb les majors garanties"
05/07/2020 -

La Conselleria d’Universitats ha posat en marxa un protocol de seguretat “sense precedents” per a la realització de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) –que se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol–, en col·laboració amb les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda, a causa de la situació generada per la COVID-19 i que ha suposat l’adopció de mesures extraordinàries per a “protegir la salut i seguretat” de l’alumnat i que es presente als exàmens “amb les majors garanties”.

Les proves ordinàries es realitzaran els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol en 470 centres de Batxillerat que “ja estan preparats” per a acollir als quasi 24.000 alumnes i alumnes que acudiran a examinar-se, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Perquè les PAU puguen realitzar-se amb les màximes mesures de seguretat, la Conselleria d’Innovació ha preparat un subministrament d’un total de 33.545 màscares que es repartiran entre l’alumnat i al voltant de 3.090 unitats de gel hidroalcohòlic, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, està previst que prop de 2.500 docents voluntaris participen en el desenvolupament de les proves, a més dels efectius de Protecció Civil i Policia Local. També hi haurà més de 2.000 vigilants i al voltant de 1.800 persones que formen part del personal assignat encarregat del procés.

Tots ells es distribuiran entre les 2.173 aules de tota la Comunitat Valenciana (788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València), en les quals el grup de coordinació de les proves ha treballat prèviament per a tindre previstes totes les mesures necessàries ateses les especificitats de cada centre.

La consellera d’Universitats, Carolina Pascual, ha agraït a “tots els efectius que participen en el procés: membres dels tribunals i dels centres, professorat voluntari, efectius de Protecció Civil i Policia Local la seua implicació personal perquè les PAU es desenvolupen de manera adequada”.

VÍDEO EXPLICATIU DE LES MESURES DE SEGURETAT

La Conselleria ha elaborat un vídeo dirigit a l’alumnat en el qual resumeix les mesures de seguretat i explica el funcionament de les proves. L’objectiu és “informar sobre totes les mesures de seguretat que han de complir-se, com és l’ús de màscares i gels hidroalcohòlics, evitar aglomeracions, el manteniment de distàncies de seguretat i els horaris d’arribada (45 minuts abans de l’examen)”.

També explica que totes les persones que participen aniran identificades amb targetes de colors. Els membres del tribunal portaran una targeta verda; les persones coordinadores de centre, de color roig; els vigilants, groga; i el personal portarà una targeta taronja. L’alumnat anirà identificat amb el color blau.

SIMULACRE DE LES PROVES

La consellera ha pogut comprovar aquesta passada setmana el dispositiu organitzat per a les Proves d’Accés a la Universitat durant el simulacre realitzat el passat dia 30 de juny en els centres que acullen les proves.

Carolina Pascual va visitar l’IES Benlliure de València, on es va desenvolupar un dels simulacres, en el qual van participar els coordinadors de les proves i els vocals-correctors del tribunal, a més d’un equip de Protecció Civil i voluntaris que van representar als estudiants que es presenten als exàmens.

La prova va servir per a “confirmar el correcte funcionament” del sistema informàtic de control d’accés i obertura de l’aplicació, així com per a verificar la descàrrega de documents, amb l’objectiu d'”aconseguir que no es produïsquen problemes en els dies de la realització dels exàmens”.

AUGMENT “SIGNIFICATIU” DE MATRÍCULES

Aquest curs s’ha produït un augment “significatiu” respecte al curs anterior dels alumnes i alumnes matriculats a les PAU. Al voltant de 3.700 estudiants més s’examinaran en les proves del mes de juliol, la qual cosa representa un 18,4% més que en 2019 i eleva la xifra de presentats en 2020 a un total de 23.979.

Per universitats, en la Universitat d’Alacant hi ha matriculats 4.166 estudiants (1.688 homes i 2.468 dones), 3.983 dels quals accedeixen des de Batxillerat i 173 des de cicles formatius; a la Universitat Jaume I (UJI), 2.816 persones (1.703 dones i 1.113 homes), 2.674 de les quals procedeixen de Batxillerat i 142 de cicles formatius; en la Universitat Miguel Hernández d’Elx, 4.225 persones matriculades (2.553 dones i 1.672 homes), 4.099 de les quals són de Batxillerat i 126 de cicles formatius; a la Universitat Politècnica de València, 6.075 estudiants (3.596 dones i 2.479 homes), 5.346 dels quals procedeixen de Batxillerat i 729 de cicles formatius; i a la Universitat de València, 6.707 alumnes i alumnes (3.910 dones i 2.797 homes), dels quals 6.368 són de Batxillerat i 339 de cicles formatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + cinc =