25n
25N
25N

El protocol sanitari per a la tornada a l'escola. L'objectiu? Aules segures

Tota la informació detallada sobre les mesures de seguretat es podrà consultar en aulasegura.es

El protocol sanitari per a la tornada a l'escola. L'objectiu? Aules segures
07/09/2020 -

Arranca el curs escolar a la Comunitat Valenciana, i des de la Conselleria d’Educació s’ha treballat, en col·laboració amb tota la comunitat educativa, per a disposar d’un pla que convertisca a les aules en espais segurs. I és que encara que tots tenen clar que el risc zero no existeix, els centres educatius compten amb un protocol sanitari per a preservar la seguretat tant del professorat, com de l’alumnat.

D’aquesta manera, el protocol sanitari que s’ha establit per a una tornada a l’escola la més segura possible i, per descomptat, per a garantir una màxima presencialitat consisteix, en primer lloc, en una reducció de la ràtio per aula i, per consegüent, un augment del professorat que permeta la creació de grups de convivència estable de màxim 20 alumnes en Infantil i fins a segon de Primària – en la resta de nivells depén de cada centre educatiu –. Per això, s’han creat més de 3.000 grups nous d’alumnat i s’han contractat 4.374 nous docents.

L’objectiu no és un altre que, en cas de produir-se un cas positiu per coronavirus, poder controlar millor la traçabilitat del virus començant per realitzar la PCR a eixe “grup bambolla”. Però, a més, els grups de convivència estable no es mesclaran amb altres grups. Per això, sempre que s’ha pogut, s’ha optat per establir horaris escalonats d’entrada i eixida al centre per a evitar aglomeracions i, a vegades, per entrades diferenciades o, per exemple, s’han organitzat diferents torns de menjador, havent-hi grups que menjaran a l’aula.

Així mateix, la Conselleria d’Educació ha informat no només de l’obligatorietat de portar mascareta a partir dels 6 anys i de mantenir la distància d’1,5 metres entre l’alumnat, quan no siguen grups de convivència estable a partir de les etapes més altes de Primària i en Secundària, Batxillerat i FP, sinó que a més, s’ha intensificat els treballs de neteja i desinfecció del centre i es mantindrà una ventilació constant de les aules. Per descomptat, es controlarà la temperatura de totes les persones que accedisquen al centre amb l’objectiu de comprovar que no superen els 37,5 °C.

En el cas del transport escolar, l’alumnat haurà de desinfectar-se les mans amb hidrogel abans de pujar i baixar de l’autobús, haurà de fer ús de la mascareta a partir dels 6 anys i, a més, cada alumne o alumna tindrà un seient reservat durant tot el curs escolar.

Finalment, a les activitats extraescolars que realitze el centre, en les quals alumnat de diferents grups de convivència estable s’ajunten, s’haurà de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres. Així mateix, des d’Educació recomanen realitzar el màxim d’activitats a l’aire lliure i sempre comptant amb un registre amb la relació de l’alumnat assistent a cada activitat.

En cas de detectar-se una persona que presente símptomes compatibles amb la Covid-19, cada centre educatius disposa d’un espai Covid per a aïllar a la persona fins que Salut Pública informe de com s’ha d’actuar.

L’objectiu de totes aquestes mesures no és uns altres que oferir a l’alumnat espais educatius segurs i, sobretot, garantir la màxima presencialitat possible, especialment, en les etapes en les quals és fonamental adquirir habilitats de socialització. En canvi, a partir de segon de l’ESO, en Batxillerat i FP s’ha optat per una assistència a classe en dies alterns, sempre que no es puga garantir la distància de seguretat d’1,5 metres. D’aquesta manera, els dies en què no s’assistisca a classe, realitzaran, a casa, les tasques educatives marcades pel personal docent.

Tota la informació detallada es podrà consultar a la web aulasegura.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 8 =