Protestes de professors i estudiants en vaga en l'obertura de curs universitari a València que presideix el Rei

@ASSOUPV

Protestes de professors i estudiants en vaga en l'obertura de curs universitari a València que presideix el Rei
25/09/2018 -

Professors associats i estudiants estan duent a terme protestes i una jornada de vaga a l’Universitat Politècnica de València (UPV), on hui el Rei Felip VI inaugura el curs de les universitats espanyoles.

L’Assemblea de Professorat Associat de la UPV –col·lectiu que durant el curs passat va dur a terme una vaga indefinida per a reivindicar la millora de les seues condicions laborals– ha convocat a les 10.00 hores una concentració a l’Àgora del campus aprofitant l’acte de l’obertura de curs i la presència del Rei i del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

Els docents s’han concentrat en defensa dels seus “drets i dignitat” amb pancartes en què es poden llegir lemes com ‘Igual treball, igual salari’ i peticions d’una remuneració digna, reconeixement de tasques, criteris objectius de no renovació i reconeixement de l’experiència, per a la promoció i estabilització.

A aquesta convocatòria s’han sumat també estudiants amb la finalitat de “demostrar el rebuig a un acte que pretén donar una visió maquillada de la realitat de la UPV en particular i la universitat pública en general”, segons han explicat fonts del Front Estudiantil Unificat (FEU).

“La universitat pública pateix constants atacs, que causen condicions laborals precàries i expulsant i allunyant de l’ensenyament superior les famílies treballadores, és per açò que no permetrem que assistisca el ministre d’Universitats a un acte sense que s’escolten les reivindicacions dels qui sostenen la universitat pública: les i els treballadors i l’estudiantat”, afigen.

Per la seua banda, estudiants de la Facultat de Belles Arts de la UPV han convocat vaga de tota la jornada en contra la inauguració del curs universitari per part del ministre i el Rei.

“QUOTES ABUSIVES”

Els alumnes, que han adoptat aquesta decisió en assemblea convocada per Estudiants en Lluita, qualifiquen de “traïció cap als estudiants” la presència del monarca mentre ells “es veuen obligats a pagar quotes abusives”.

“El Rei no és exemple ni símbol dels esforços que fan els nostres pares i nosaltres mateixos per a poder estudiar”, asseveren en un comunicat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

sagunt a escena 2019
turismo salou