25n
25N
25N

El taxi valencià protesta aquest dijous contra la "falta d'iniciativa absoluta" de Puig en la regulació de les VTC

El taxi valencià protesta aquest dijous contra la "falta d'iniciativa absoluta" de Puig en la regulació de les VTC
14/02/2019 -

El sector del taxi de la Comunitat Valenciana ha convocat una protesta aquest dijous, 14 de febrer, a València contra “la indiferència i la falta d’iniciativa absoluta mostrada pel ‘president de la Generalitat”, Ximo Puig, en l’elaboració del decret per a regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

La manifestació arrancarà a les 10.30 hores, quan els primers vehicles es col·locaran en la confluència del carrer Pintor López amb la plaça Teodoro Llorente, prop de les Torres de Serrano, avancen les associacions del taxi en un comunicat conjunt.

Els taxistes formaran una cua fins al carrer Xàtiva que ocuparà tota la calçada a excepció del carril bus-taxi. Una vegada situats els vehicles, es dirigiran a peu fins a la plaça de Manises, en el Palau de la Generalitat, per a llegir el manifest amb les seues reivindicacions.

Les organitzacions representatives del taxi rebutgen la “passivitat” de la Conselleria –de Vertebració del Territori– dirigida per Mª José Salvador, una consellera que al seu judici “ha mostrat un clar desconeixement del qual és el sector, tal com es demostra en les seues declaracions públiques”.

“Passivitat”, critiquen, a l’hora d’elaborar un decret llei que regule les VTC en la Comunitat Valenciana “de manera que cadascun dels sectors es dediquen a fer el seu treball de manera clara i definida sense envair-se competències els uns als altres”.

També lamenten “la indiferència i falta d’iniciativa absoluta” de Puig, que “no opta per protegir els serveis públics enfront del benefici de multinacionals que, saltant i deformant la legislació vigent, desitgen imposar un model socioeconòmic que empobreix estats i persones, arribant fins i tot a acabar amb el servei públic del taxi”.

“En defensa de les garanties per a l’usuari. El servei públic del taxi està en perill”, conclouen el comunicat, que arriba una setmana després que conéixer les línies mestres de la regulació que prepara la Conselleria per al taxi i les VTC.

La Generalitat va plantejar una antelació mínima de 15 minuts de contractació per als VTC en el nou decret de regulació i no permetre la captació lliure de clients ni la geolocalització, perquè els dos sectors puguen “conviure i oferir a la ciutadania el millor servei sense conflictes que els puguen perjudicar”.

Altres mesures que proposa en la nova normativa són que els cotxes hauran de tindre menys de deu anys i, en el cas de ser substituïts, canviar-los per ecològics. En línies generals, la Conselleria se centrarà en regular els serveis de transport interurbà que realitzen les VTC, mentre que permetrà que els ajuntaments ordenen i intervinguen en els serveis urbans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

bombers
CCCC
bombers