25n
25N
25N

La Protectora d'Animals de Burjassot alerta contra el drama de l'abandó animal a l'estiu

La Protectora d'Animals de Burjassot alerta contra el drama de l'abandó animal a l'estiu
30/07/2020 -

La Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB), els voluntaris i les voluntàries dels quals treballen cada dia de l’any per a cuidar als animals que sofreixen el drama de l’abandó així com per a intentar buscar-los una nova llar. A més, amb cada campanya estival, sempre especialment negativa en matèria d’abandó, la SPAB vol intensificar la seua labor relacionada amb la conscienciació i sensibilització ciutadana contra l’abandó d’animals.

La SPAB adverteix que aquest any 2020 pot ser especialment tràgic en xifres d’abandó, ja que, al pic d’abandó que es va produir a conseqüència del confinament, ara podria unir-se una nova onada d’abandons, arribat l’estiu i les vacances, moments en què nombrosos amos i propietàries de mascotes que les van adquirir mesos enrere, es cansen d’ells o per moltes altres causes, decideixen abandonar-los.

Des de la SPAB, s’incideix a recordar el fet que “els animals no són objectes i moltes menys joguines amb els quals divertir-se per a després prescindir d’ells quan es presenta la mínima dificultat. Un animal no té una data de caducitat que decidisca el seu amo sinó que té el dret de ser cuidat i alimentat pels seus amos fins al final dels seus dies. A més, els abandons a l’estiu, especialment de gossos, acaben en moltes ocasions en mort dels animals per atropellament, ja que aquests acaben deambulant per vies i carreteres, buscant precisament a aquests que els han abandonat”.

Com a útils recomanacions, la SPAB recorda que anar-se’n de vacances no està renyit amb continuar cuidant de la nostra mascota de la millor forma possible. Cada vegada són més i més els allotjaments que permeten l’accés de mascotes. I en el cas que no siga possible viatjar amb ells, existeixen altres opcions possibles com, per exemple, deixar a l’animal a càrrec d’algun familiar o amic, deixar-lo en alguna residència d’animals per uns dies o contactar amb empreses especialitzades en la cura de mascotes, en absència dels seus amos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 2 =