caixa popular

Protecció per a les pintures murals de Renau

Protecció per a les pintures murals de Renau
26/02/2018 -

L’Ajuntament de València, a través de les regidories de Patrimoni i Recursos culturals i de Desenvolupament Urbà, impulsarà la declaració com a Bé de Rellevància Local (BRL) de les pintures murals i els elements ornamentals vinculats a elles al Palau de Santàngel (al carrer Cavallers, 27) atribuïdes a l’artista valencià Josep Renau.

L’inici dels tràmits urbanístics oportuns per fer eixa declaració garanteix la protecció dels elements artístics, el valor dels quals ha sigut avalat per diversos informes del Consell Valencià de Cultura, de la Direcció Territorial d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i del servici municipal de Patrimoni Històric i Artístic. Precisament la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha destacat el valor del conjunt artístic i ha explicat que “tant l’obra com els elements ornamentals originals que formen part del seu programa decoratiu i faciliten la seua lectura són mereixedors d’una protecció patrimonial especial. Per això hem instat a la seua declaració com a BRL. Aquest govern municipal ha procurat des del primer dia l’atenció i la protecció necessària per al patrimoni històric, cultural i artístic de la nostra ciutat i continuarem fent-ho” i ha recordat diverses intervencions municipals com ara les contemplades en el Pla de Recuperació del Patrimoni, que ja ha permés recuperar diverses escultures i fonts de la ciutat.

La tramitació que ara s’enceta correspon a la Regidoria de Desenvolupament Urbà, coordinada pel regidor Vicent Sarrià, qui ha afirmat que “des de la troballa de les pintures hem treballat per a la seua protecció, que actualment està garantida. Amb aquest tràmit augmentem la protecció de l’edifici que les acull, en declarar BRL una obra d’un pintor valencià de la talla de Renau, com mereix”.

L’obra de Renau està formada per quatre pintures murals en paret i quatre plafons en sostre de forma hexagonal regular, segons sembla, pintats sobre llenç. Estan datats al voltant de l’any 1929.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018