25n
25N
25N

Mesures de protecció del carril bus en horari nocturn

Mesures de protecció del carril bus en horari nocturn
07/04/2017 -

Els tres grups polítics que integren el Govern de la Nau han aconseguit un acord per a traslladar a primers de maig les mesures de protecció del carril bus durant la nit, i en general de millora de la mobilitat nocturna en la ciutat, amb les consegüents restriccions a l’aparcament de vehicles privats en eixe carril. Fins llavors, es continuarà treballant per a cercar el consens i la participació de les diferents entitats ciutadanes, amb els reforços del transport públic nocturn, i es culminaran els contactes de la regidoria de Mobilitat Sostenible per a oferir el nombre més gran de places d’estacionament en aparcaments amb tarifes reduïdes o tarifa plana.

“Per a nosaltres l’important és destacar que dins del procés que està duent a terme el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, de reforma i modificació de l’Ordenança de Circulació i Transport, que a més serà liderada conjuntament amb la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzatto, es debatrà i modificar l’article 56 de l’Ordenança, que regula l’estacionament en el carril del bus nocturn”, ha afirmat la regidora i portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, en fer públic un acord que està en sintonia amb la forma de “treballar des del diàleg, el debat i el consens, com sempre hem treballat des del Govern de la Nau”.

Ha afegit Sandra Gómez que “entenem que eixa és la via formal que l’Ajuntament té perquè les entitats participen i marquen formalment la seua pròpia posició, i així la decisió que es prenga en conjunt sobre l’Ordenança de Circulació siga una decisió de tota la ciutadania i siga una decisió consensuada i oberta a totes les entitats de la ciutat”.

El portaveu de València en Comú, Jordi Peris, s’ha referit al debat i al procés de discussió per a acostar posicions, “que és el senyal d’identitat d’aquest govern: eixa capacitat per a parlar i discutir els assumptes i arribar a uns acords que puguem compartir”. Ha manifestat que “hem decidit posposar l’aplicació de la mesura per a explicar de manera clara i precisa tot el paquet d’alternatives que s’oferiria a la gent en relació amb les possibilitats d’aparcar durant la nit”. Aquest assumpte -ha dit- “cal abordar-ho en un marc més ampli en el qual l’èmfasi i la preocupació central ha d’estar en les alternatives que s’ofereix a la gent. Per açò hem parlat, en la línia del que està treballant el regidor de Mobilitat, d’habilitar i obrir pàrquings a la nit que en aquest moment puguen estar tancats, i d’arribar a acords perquè puguen aplicar tarifes planes o tarifes accessibles”.

Peris ha dit que s’ha de precisar “el reforç necessari del transport públic per a poder oferir d’alternatives, de manera que l’aplicació de la mesura de restringir l’aparcament en el carril bus vaja acompanyada de tot un paquet de mesures molt concret i molt precisat, i per açò la idea de posposar l’aplicació de la mesura entenem que és la manera de possibilitar i facilitar el que seria la necessària coordinació entre les diferents àrees de govern perquè la seua posada en marxa de la millor manera”.

El portaveu del Grup Compromís, Pere Fuset, s’ha referit a les paraules de Joan Ribó en el sentit que “si feia falta més diàleg, hi hauria més diàleg”, per a ressaltar a continuació la importància d’haver arribat a un acord. “La política de mobilitat requereix acords molt amplis, i és el que estem generant, al que hem arribat. Es tracta de retardar una mesura que entrarà en vigor a principis de maig, que té un horitzó definit, i fins llavors aprofitarem per a generar un major consens i treballar encara més eixes alternatives que ja estan molt avançades, com l’ampliació dels horaris nocturns dels autobusos o els acords de tarifes planes en determinats aparcaments que hui dia ja estaríem en disposició d’anunciar”.

Fuset ha afirmat que “aprofitarem eixe temps, fins a primers de maig, per a reforçar les mesures, perquè del que es tracta és de fomentar una mobilitat, també nocturna, més amable i coherent amb el nostre model en una matèria en la qual anteriorment s’havia fet molt poc”. El portaveu de Compromís ha recalcat que “d’aquesta manera l’alcalde compleix amb el seu compromís de generar un major diàleg, i per això ens arremangarem perquè tots els sectors entenguen, comprenguen i es posen al costat d’aquesta mesura, afavorint totes les alternatives que siguen necessàries dins d’un pla molt ambiciós de mobilitat i transport nocturn per a totes i tots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + quatre =