25n
25N
25N

Protecció Ciutadana prepara una campanya per a previndre els accidents lleus per “distraccions”

La regidora Anaïs Menguzzato s’ha reunit este dimecres amb l’associació SIN Riders, moters que aposten per la beguda sense alcohol

01/12/2016 -

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha anunciat el pròxim inici d’una campanya de prevenció dels accidents “lleus”, els causats per distraccions de conductors i vianants, així com per un consum moderat d’alcohol. L’objectiu és reduir les xifres de ferits lleus, igual que ja s’ha aconseguit rebaixar les dades de ferits greus i de morts a la ciutat.

La regidora ha realitzat este anunci després de la trobada que ha mantingut a la plaça de l’Ajuntament amb els representants de l’associació SIN Riders, una agrupació de moters que defensa la passió cap al motor i a la cervesa sense alcohol, que s’han donat cita este dimecres a València per a recordar el seu missatge d’incompatibilitat entre l’alcohol i la conducció.

“Volem donar suport a esta iniciativa que, a més”, ha subratllat Menguzzato, “coincidix amb la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, i donar suport a estos models de prevenció que promou SIN Riders perquè quan algú circule i haja d’agafar el cotxe o la moto ho faça amb tots els sentits posats en la carretera”. Un èmfasi especial mereix el suggeriment de cara als festius i ponts de la setmana que ve, que afavoriran l’augment dels desplaçaments per carretera.

La regidora ha destacat que, en els últims anys, s’ha aconseguit reduir significativament la xifra de ferits greus per accidents a la ciutat de València: dels 133 ferits greus i 16 morts registrats per esta causa l’any 2014 als 63 ferits greus i 9 morts el 2016. “Però també és realitat que els ferits lleus per accidents fruit de la distracció han incrementat un poc, dels 2.520 el 2014 als 2.750 d’enguany”. Meguzzato ha establit la relació entre els accidents i un ús inadequat del mòbil o el consum d’alcohol. “Així que impulsarem una campanya dirigida perquè la gent pose tots els sentits en la conducció, per a tractar de rebaixar també les xifres d’accidents lleus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dotze =