25n
25N
25N

L'Ajuntament estalviarà 2,7 milions d'euros amb la pròrroga dels contractes de neteja

L'Ajuntament estalviarà 2,7 milions d'euros amb la pròrroga dels contractes de neteja
14/12/2017 -

La regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, proposarà aquest divendres a la Junta de Govern Local l’aprovació d’una moció per prorrogar un any el contracte vigent per a la neteja urbana a la nostra ciutat. Aquesta operació comportarà un estalvi econòmic important, que suposarà un augment dels recursos per als servicis de neteja, recollida i transport de residus, i permetrà facilitar durant el pròxim mandat la negociació del nou contracte per a aquests servicis municipals.

Soriano ha explicat que “el bon manteniment dels equips actuals –tant els vehicles com els contenidors- permet allargar la seua vida útil un any més i això suposarà que en l’any de pròrroga no caldrà fer front a les amortitzacions dels equips que sí que hem de fer ara”. L’estalvi econòmic per a l’Ajuntament de València estimat per la prestació de servicis sense noves inversions serà de 2.750.140,68 euros.

Aquest rèdit econòmic permetrà augmentar els recursos per als servicis de neteja, recollida i transport de residus ja des de 2018. A més, les empreses concessionàries han oferit a canvi de la pròrroga contractual una millora addicional i gratuïta dels servicis de recollida d’estris d’alta productivitat en diumenges i festius des de 2018. Açò permetrà disposar de tres equips recol·lectors amb conductor i dos operaris i donar resposta al fort creixement de la demanda d’aquest servici, de vora un 15% i vora cinc vegades superior a l’increment de la demanda relativa a la recollida de residus.

Amb aquesta pròrroga la finalització del termini dels contractes es produirà el 31 d’octubre de 2021, el que permetrà al govern municipal durant el pròxim mandat disposar d’un temps més ajustat a les necessitats derivades de la negociació d’un contracte tan important com el de la neteja urbana de la ciutat, que inclou aspectes com la recollida de matèria orgànica, noves tecnologies en vehicles per complir amb els paràmetres que marca la Unió Europea i possibilitats de la nova Llei de Contractació Pública que entra en vigor en 2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − vint =

bombers
CCCC
Valencia activa