25n
25N
25N

Des de la gestió fins a la diversitat sociocultural de València, les defenses de Ribó per a les primàries

L’Alcalde de València es presenta com a cap de llista a les primàries de Compromís amb la campanya ‘Jo amb Ribó

Des de la gestió fins a la diversitat sociocultural de València, les defenses de Ribó per a les primàries
15/02/2019 -

Joan Ribó serà candidat a les primàries de Compromís com a cap de llista per a l’alcaldia del Cap i Casal. L’Alcalde de València ho va confirmar ahir de forma oficial a la seu de Compromís per a presentar un projecte que té com a objectiu consolidar el canvi a la ciutat amb una millora de la qualitat de vida de les persones a través de cinc eixos.

‘València de les persones’

El primer d’ells és ‘València de les persones’, una línia que posa l’èmfasi en les valencianes i els valencians. “A València hi ha 800.000 persones amb problemes i en aquesta legislatura hem demostrat que pensem en elles”, va dir Ribó. Tal com va destacar, les ajudes socials han augmentat un 50% i, com a conseqüència, s’han impedit molts casos de talls de llum, aigua, gas i desnonaments per l’impagament de les hipoteques.

Així mateix, les polítiques relacionades amb aquesta línia també es refereixen a la “gestió amb eficiència i eficàcia” del Govern de la Nau, que ha reduït a quasi la meitat el deute, ha aconseguit eixir del Pla d’Ajust en 2018 i que ha disminuït dràsticament el pagament als proveïdors amb una innovació que “ha demostrat que l’esquerra fa una millor gestió que la dreta”, va defensar.

‘València, ciutat dels barris’

parc central

El segon pilar que va reivindicar el líder de Compromís a la ciutat va ser el gran impuls que s’ha donat als diferents barris des del Consistori amb “projectes clars”. “Hem evitat l’enderrocament del Cabanyal i estem millorant la seua situació, hem dotat a la plaça Bruixes d’un nou pàrquing i hem abordat reivindicacions històriques com la del Parc Central, que ja és una realitat i s’està gaudint”, va enumerar.

A més, no va oblidar-se dels nous espais que conviuen i que completen el canvi de la seua legislatura: el Parc Lineal de Benimàmet, el de Malilla, el de la plaça de l’Ermita d’Orriols o el de Desembocadura, a més del llit nou del Túria, que es treballarà perquè s’utilitze més habitualment. També va incidir en la importància d’iniciatives compartides amb empreses privades, com el de Bombas Gens o el del pavelló esportiu de l’Arena.

Tampoc va oblidar el que per a l’alcalde és “l’element fonamental” que dona vida als barris: els mercats i el comerç local. I és que Ribó és una de les persones que més ha reivindicat la importància de revitalitzar les xicotetes botigues de proximitat pels seus productes valencians i de quilòmetre zero, junt amb el Regidor de Comerç i delegat de Mercats Municipals, Carlos Galiana. El Mercat de Rojas Clemente, el Central, el d’Algirós, el futur Mercat del Grau o el de Colón són alguns dels espais que han tingut obres de millora i rehabilitació des de 2015.

‘València, ciutat verda’

Aquest és el nom del tercer eix que conforma la carta de presentació de Ribó en la seua carrera cap a l’alcaldia. No és per a menys: València és molt més sostenible i són moltes les mesures que s’han abordat en aquest sentit. En concret, el polític va destacar aspectes com el canvi d’enllumenat, amb què l’Ajuntament ha estalviat milions d’euros, ja que “València era capital de la contaminació lumínica”, així com els programes per a promocionar una alimentació sostenible i de qualitat.

D’altra banda, un dels aspectes que més va remarcar va ser el de la mobilitat. “Creiem en un sistema sostenible i estem fent de València una ciutat europea, amb una baixada del trànsit rodar, amb transport públic elèctric i híbrid, amb la conversió de zones del centre per a vianants i teixint una xarxa de carrils bici”, va enumerar. També va destacar projectes com el de l’anell ciclista, “que ha sigut important per a reduir la contaminació notablement”.

La protecció de l’Horta completa ‘València, ciutat verda’, ja que, per a ell, “s’ha passat de comptar amb 400 hectàrees d’horta per a construcció i especulació” a la urbanització dins de la ciutat i l’aposta per l’alimentació periurbana i de proximitat dins del Pla d’Acció Territorial per a defensar l’Horta junt amb la Generalitat Valenciana.

‘València cultural i popular’

Gran_Nit

Gran Fira

Altre dels aspectes que més ha enorgullit al dirigent valencià de la seua legislatura ha sigut compensar la cultura d’elit i la popular dels barris a la vegada. I és que des de la regidoria de Cultura, amb Glòria Tello al capdavant, s’ha escampat un ampli ventall d’arts escèniques per tots els racons de la ciutat amb ‘Cultura als Barris’.

Així mateix, l’alcalde ha destacat el treball de Pere Fuset, President de Junta Central Fallera (JCF) i Regidor de Cultura Festiva, perquè, a banda del fort impuls de les Falles, declarades Patrimoni de la Humanitat, “ara es pot dir que els museus festius ja són museus”, com és el cas del Faller, el del Corpus o el de la Setmana Santa Marinera. També va esmentar els actes de la Gran Fira, la Cavalcada de Reis o les Campanades de la Plaça de l’Ajuntament, especialment.

‘València oberta i participativa’

‘València oberta i participativa’ és l’últim dels eixos amb que Ribó comença la seua carrera cap a l’Ajuntament. En aquest sentit, l’alcalde va destacar, d’una banda, que la ciutat és molt diversa a nivell cultural i social, com ho demostra al ser capital de l’Orgull, al haver ajudat als immigrants amb la implicació en l’Operació Aquarius o al haver organitzat actes de diferents religions a la catòlica.

Com no podia ser d’altra manera, no ha faltat la incisió en el turisme, que fa que la ciutat siga “una destinació turística de qualitat, ordenada i diversificada” que treballa per a desestacionalitzar-se. La transparència del Consistori amb el Portal de Transparència, el Visor Pressupostari o els pressupostos participatius completen les iniciatives d’aquesta línia de campanya.

Així, aquests cinc grans blocs són els que Joan Ribó defensa amb la campanya de primàries ‘Jo amb Ribó’ per a aconseguir el seu objectiu, un pacte basat en el diàleg amb el veïnat i amb diferents grups polítics per a reeditar el Govern de la Nau i fer més passos perquè València avance cap al futur i no torne a mirar arrere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =

bombers
CCCC
Valencia activa