25n
Orgull
Orgull

Els principals actors fallers comencen a modelar les Falles de 2020

En la reunió de la Mesa de Diàleg de Falles, s’han abordat propostes relacionades amb el botelló en les revetlles de cara a les pròximes festes josefines

Els principals actors fallers comencen a modelar les Falles de 2020
12/04/2019 -

Les Falles de 2020 comencen a modelar-se a menys d’un mes d’haver conclòs per part dels principals agents implicats. Aquest dimarts es va celebrar una reunió de la Mesa de Diàleg de Falles amb l’objectiu d’analitzar els problemes que s’han produït en les últimes festes josefines i, d’aquesta manera, abordar el futur per a les pròximes, encara que el President de Junta Central Fallera i Regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València assegura que en general “van ser molt positives” excepte en moments concrets.

Junt amb Pilar Soriano, regidora de Medi Ambient, Fuset va destacar que “els problemes es van donar en unes zones molt concretes i en uns dies molt concrets, amb especial incidència la nit del 15 de març”, ja que es va generar més brutícia i problemes pel botelló entre la Llotja i l’Església dels Sants Joans.

Per això, el regidor va proposar als participants (representants de la Policia Local, Interagrupació de Falles, Federació de Falles de la Secció Especial i de Primera A, veïns, hostalers, comerciants i consumidors) que el bàndol faller que regeix les festes especifique la prohibició del botelló perquè només es puga consumir alcohol al carrer en les zones on les comissions falleres facen les seues activitats. En aquest sentit, caldria comprendre qüestions com les possibles multes o confiscacions de la beguda.

Quant a les revetles, el responsable també va suggerir que les comissions que organitzen revetles comuniquen a l’ajuntament les papereres, contenidors i excusats que instal·laran, ja que la normativa obliga a oferir un mínim segons l’aforament, i la seua ubicació perquè l’aplicació mòbil de l’Ajuntament de València reculla tot aquest tipus d’informació i els usuaris puguen conéixer-la mitjançant aquesta finestra. Així mateix, es va plantejar la norma que les que organitzen aquestes revetles prop d’entorns monumentals protegits, les restringisquen a l’interior de les carpes.

D’altra banda, Pere Fuset va proposar que els casals que prevegen actes multitudinaris es posen en contacte amb el consistori perquè es puguen planificar mitjans addicionals de neteja i vigilància, encara que va recordar que són les comissions les responsables de la neteja de les seues zones d’activitats.

En tot cas, el regidor de Cultura Festiva va explicar que són idees que hauran de treballar-se amb més detall en futures reunions de la Mesa de Diàleg. També va lamentar, d’altra banda, que els col·lectius fallers que van participar el dimarts no aportaren per escrit les seues propostes malgrat les crítiques que van llançar sobre l’ajuntament per falta de mitjans, a diferència de la resta d’assistents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =