El Centre del Carme s'adapta a la quarantena mitjançant activitats virtuals

El museu proposa visites en línia i mediació cultural des de casa

Guardar

Centre del Carme
Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània se suma a la iniciativa «Queda't a casa» enfront del coronavirus i adapta les seues activitats perquè la gent puga gaudir d'elles de manera virtual des de la seua llar. Per tant, el museu proposa experiències a través de les xarxes socials i de la seua pàgina web, com recorreguts virtuals per les seues exposicions, jocs interactius i tallers que permeten convertir la mediació cultural presencial en una mediació des de casa.

Amb les etiquetes #CCCCenCasa i #CMCVaCasa, el Centre del Carme i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana porten l'art més enllà de les parets dels centres culturals i fan el públic partícip de les seues activitats mitjançant les pantalles. Tal com explica el Consorci de Museus,  l'objectiu és «crear un diàleg i una relació de resposta amb el públic a través de les xarxes».

Exposició «Qué pasa con los insectos después de la guerra» d'Escif en el CCCC.

El Centre del Carme Cultura Contemporània, des de dilluns passat, després de tancar les seues portes el divendres 13 de març, ha posat en marxa visites virtuals a les seues exposicions amb comentaris específics a algunes obres. A més, adaptarà el projecte educatiu del museu, a càrrec de l'empresa Arquilecturas, a la situació actual. Es tracta de tallers específics de mediació cultural que estaven programats per a tots els dissabtes i diumenges al matí i orientats al públic familiar.

El Centre del Carme està treballant per a proporcionar aquest servei en línia a través de materials per a descarregar i tutorials que expliquen a pares i mares com desenvolupar els tallers a casa. Segons detallen fonts del Consorci de Museus, la idea és incentivar la vinculació entre museu i família, així com el nexe entre el paper educador que s'ofereix amb la mediació cultural i el que ostenten els pares i les mares. «Oferim recursos a les famílies perquè puguen treballar des de casa i continuar gaudint de la cultura», assenyalen fonts del Consorci.

Catàlegs del Centre del Carme Cultura Contemporània.

José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme, afig que, des del museu, també estan donant visibilitat a recursos digitals de la seua pàgina web que, normalment, potser passen desapercebuts per al públic. És el cas dels catàlegs de les exposicions, que es troben accessibles en format PDF per a tothom i que ara estan compartint en xarxes socials diàriament. El director qualifica aquesta oportunitat com «una forma gratuïta d'accedir a continguts de primer nivell».

Des del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, es plantegen visites virtuals per les obres de la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, amb comentaris de cadascuna de les peces. A més, per a implementar l'activació del públic mitjançant les xarxes, es llançaran jocs i enquestes perquè l'audiència puga endevinar a quina col·lecció pertany una peça en concret, quin és el seu artista i altres conceptes d'interés que fomenten la interacció.

Tant des del Centre del Carme Cultura Contemporània com des del Consorci de Museus, s'està treballant en un programa molt complet les propostes del qual s'aniran anunciant en xarxes socials i en les seues pàgines web. Amb totes elles, tal com defensa José Luis Pérez Pont, es busca «prestar un servei a la ciutadania i fer costat al sector cultural més enllà d'allò simbòlic».

Destacats