25n
Orgull
Orgull

Ximo Puig anuncia la creació d'un Centre de Control de la Contaminació Atmosfèrica per a tindre sistemes d'alerta primerenca

Ximo Puig anuncia la creació d'un Centre de Control de la Contaminació Atmosfèrica per a tindre sistemes d'alerta primerenca
07/04/2019 -

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge la creació d’un Centre de Control de la Contaminació Atmosfèrica “per a tindre sistemes d’alerta primerenca i aconseguir que hi haja seguretat, informació i transparència d’una situació que cada vegada és més difícil i urgent combatre”. “Promourem un centre de vigilància i seguiment de la contaminació atmosfèrica per a ser eficients en eixa transparència que exigeixen els ciutadans i saber com afecta la seua salut aqueixa contaminació que hem de mitigar”, ha expressat.

Així, durant la convenció programàtica ‘Continuar Sumant Futur’, el líder del PSPV-PSOE ha assenyalat el canvi climàtic com un dels grans reptes del futur. En aquest sentit, ha expressat que “necessitem que en la pròxima legislatura accelerem l’Agenda Valenciana Contra el Canvi Climàtic que situe a la Comunitat Valenciana com una referència en aquesta lluita” perquè, segons ha afegit, encara que la societat valenciana no puga parar per si mateixa el canvi climàtic “hem de ser actius i ocupar-nos de la nostra part de corresponsabilitat”.

En la mateixa línia, Ximo Puig també ha proposat l’impuls d’un Pacte Valencià pels Boscos amb tots els actors polítics i socials perquè, segons ha asseverat, “necessitem que els nostres boscos no defallisquen”. A allò ha afegit que “cal buscar una nova gestió dels boscos sostenible més enllà de la protecció enfront dels incendis i que ens ajude, al seu torn, en la lluita contra la despoblació”.

POLÍTIQUES EN INNOVACIÓ

El president de la Generalitat ha clausurat aquest diumenge a València l’últim dels tres actes de la Convenció Programàtica del PSPV-PSOE (el divendres a Castelló sobre drets i el dissabte a Alacant sobre ocupació i economia) i en els quals, segons ha explicat, “hem intentat concertar amb el màxim nombre de persones progressistes un debat obert per a afegir propostes al nostre programa electoral”.
Durant la trobada, Ximo Puig ha anunciat el desenvolupament d’un centre de ciberseguretat en La Marina que “intente generar un clúster en les polítiques de ciberseguretat en un entorn de desenvolupament tecnològic i d’emprenedoria per a actuar com a tractor d’un sector essencial per al desenvolupament de la societat digital” i que “servisca per a aprofitar al màxim les sinergies que puguen sorgir al voltant de la base de l’ONU de Quart de Poblet i ser així avantguarda en ciberseguretat”.

Per al dirigent socialista, “la innovació és el cavall sobre el qual ha d’aterrar la nova economia” i per a això, ha posat d’exemple a l’Agència Valenciana de la Innovació de la qual ha dit “és un gran instrument per a la transferència d’eixa innovació i aqueix nou model econòmic que estem dissenyant cap a les pimes”.

El secretari general del PSPV-PSOE ha remarcat la importància que té per al futur la posada en marxa d’un valencianisme “integrador, no excloent, que siga en castellà i valencià”. Dins d’aqueix valencianisme ha reivindicat la necessitat d’una reforma del model de finançament que acabe amb el maltractament a la Comunitat Valenciana. “En la pròxima legislatura exigirem la solució d’aquest tema governe qui governe a Madrid”, ha expressat Ximo Puig qui ha admés que “si governa Pedro Sánchez serà més fàcil d’aconseguir”.

Finalment, també ha emmarcat com a polítiques prioritàries per al futur de la societat valenciana la lluita per la igualtat, ja que “mentre no hi haja una igualtat efectiva entre dones i homes aquesta societat tindrà un problema de democràcia”, l’envelliment i la lluita contra la despoblació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − sis =