Un aparcament subterrani en el Passeig de l'Albereda, la proposta de Sarrià

Es crearà un concurs d’idees perquè la ciutadania opine sobre la reforma del Passeig de l’Albereda

Un aparcament subterrani en el Passeig de l'Albereda, la proposta de Sarrià
09/11/2018 -

Els últims pressupostos participatius DecidimVLC, de nou, han deixat propostes veïnals molt significatives que contribuiran a canviar el concepte de ciutat actual. Així, sens dubte, una de les iniciatives que més han cridat l’atenció ha sigut la reforma del Passeig de l’Albereda, entre el Pont d’Aragó i el Pont del Reial, en la qual, a més, es proposa l’eliminació dels aparcaments de la part central, incrementar les zones verdes i la zona per als vianants, així com la construcció d’un carril bici.

I és que, en l’actualitat, aquest tram del Passeig de l’Albereda s’ha convertit en el pas de milers de vehicles que no solament generen un excés de soroll, sinó també la degradació de l’entorn històric. Així, i amb l’objectiu de seguir pacificant espais massificats de la ciutat, aquesta proposta va comptar amb el suport de la ciutadania amb un total de 266 vots.

No obstant això, la reforma del Passeig de l’Albereda encara es troba en la fase inicial d’estudi per part de l’Ajuntament de València. Tant és així que el mateix Alcalde, Joan Ribó, explicava que encara que estava d’acord “a dignificar aquest pas i millorar l’aparcament central”, calia valorar la possibilitat de “traslladar l’aparcament a un altre lloc, i no eliminar-ho definitivament”.

Actualment, el Passeig de l’Albereda disposa de tres carrils per sentit, i zones d’aparcament tant en els laterals, com en la part central. Així, la qual cosa es proposava era l’eliminació solament de la part central.

El regidor d’Urbanisme, Vicent Sarrià, ja va anunciar que trauria un concurs d’idees, que encara s’està redactant, perquè els veïns donaren la seua opinió sobre com volen que es configure aquest tram. Així mateix, Sarrià també ha proposat al seu soci de Govern, Giuseppe Grezzi, que es plantege la possibilitat de crear un aparcament subterrani en aquesta zona, ja que, assegura, “seria una oportunitat perduda no aprofitar la remodelació del Passeig de l’Albereda per a incloure la construcció d’un aparcament d’aquestes característiques”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 10 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig