25n
25N
25N

Propietaris de pisos turístics xifren en 20 milions les pèrdues només a València

Propietaris de pisos turístics xifren en 20 milions les pèrdues només a València
17/04/2020 -

L’Associació d’Habitatges de Lloguer per a Estades Curtes de la Comunitat Valenciana (Avaec) xifra en 20 milions d’euros les pèrdues ocasionades en el sector dels habitatges d’ús turístic (VUT) a la ciutat de València només en l’últim mes, des de la declaració de l’estat d’alarma a mitjan mes de març.

D’aquesta estimació, 18 milions corresponen a les pèrdues dels propietaris i gestors de pisos turístics per les reserves anul·lades i altres dos milions a pagaments a proveïdors (neteja de les vivendes o bugaderies que no s’han produït).

La crisi de la Covid-19 suposa un “dur colp” per al sector a conseqüència de les cancel·lacions en cadena per la situació a Espanya i als països d’origen dels qui ja havien realitzat les seues reserves. Coincideix amb un dels períodes amb major número d’afluència turística a València per la celebració de les Falles i la Setmana Santa, lamenta l’organització en un comunicat.

En aquest escenari, Avaec tem que, de no posar-se en marxa d’una manera immediata un pla per a reactivar el turisme, que representa el 15% de l’economia valenciana, moltes de les activitats d’aquest sector no siguen capaços de sobreviure i els danys sobre l’ocupació siguen irreparables.

Els habitatges d’ús turístic, “a més de ser la principal font d’ingressos dels gestors i de molts ciutadans que lloguen, generen més de 2.000 llocs de treball directes a la ciutat que ara perillen, sense tindre en compte la repercussió indirecta, ja que es deixaria de contractar a professionals externs per a reformar-los i d’utilitzar serveis d’empreses com les de neteja i bugaderia”, adverteix.

Per a combatre la crisi, reclama tant a l’Ajuntament de València com a Turisme CV ser considerada com a interlocutor en els fòrums i que les VUT siguen tingudes en compte com a beneficiàries d’ajudes. Vol formar per a formar part del Consell de Turisme local i del Consell Valencià del Turisme de la Generalitat.

Respecte a les subvencions, Avaec considera que les anunciades aquest dijous pel Consell deixen fora als propietaris d’habitatges d’ús turístic, amb el que demana que puguen accedir a elles per la seua contribució al manteniment de l’activitat en el sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 4 =

museo prehistoria