25n
Orgull
Orgull

Prop de 1.200 joves es donen cita a Mislata per a practicar colpbol

Prop de 1.200 joves es donen cita a Mislata per a practicar colpbol
02/04/2019 -

Mislata ha acollit hui la novena edició de la Trobada Esportiva de Colpbol que organitza AKOE, l’agrupació de cooperatives educatives valencianes. El complex poliesportiu i els nous camps de futbol de la Canaleta han reunit durant tot el matí a prop de 1.200 escolars de 5é i 6é de Primària i 1r d’ESO, una multitud de xics i xiques que han pogut gaudir d’aquest original esport.

Al voltant de les deu del matí han arribat tots els participants, que s’han agrupat per escoles per a presenciar la inauguració oficial de la trobada, presidida pel regidor d’Esports de Mislata, Toni Arenas, i l’inventor del Colpbol, el professor d’educació física Juanjo Bendicho. A més, també han assistit representants d’AKOE, entre ells Miquel Ruiz, director pedagògic del col·legi Santa Cruz de Mislata i principal artífex que la trobada s’haja celebrat un any més a Mislata.

El colpbol es defineix com un esportiu col·lectiu d’invasió que es disputa per dos equips mixtos de set jugadors. La seua finalitat és introduir una pilota en la porteria contrària, a força de colpejar-la amb les mans. En paraules del seu creador, que va obtenir per això el Premi Nacional d’Innovació Educativa, es tracta d’“un esport dinàmic, cooperatiu, educatiu, integrador i solidari, però alhora també divertit i motivador”.

Després de la inauguració, els més de mil joves esportistes han començat a gaudir amb les partides. Encara que no es tractava de cap campionat precisament per a potenciar el caràcter lúdic de la trobada, els xics i xiques han anat disputant diferents partits, amb una durada de deu minuts i amb cinc de descans entre els uns i els altres.

Entre les diferents escoles que han participat aquest matí en la trobada estaven al voltant de 50 alumnes i alumnes del Santa Cruz de Mislata, una escola que porta molts anys gaudint d’aquest esport i que hui, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Mislata, han pogut convidar a les altres escoles a gaudir de les magnífiques instal·lacions esportives de la Canaleta. A part del col·legi Santa Cruz, han participat altres 10 centres educatius més, membres d’AKOE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =