25n
25N
25N

Prop de 10.000 persones majors participen dels programes 'Vacances Socials' i 'Coneix la teua Comunitat' en 2016

Prop de 10.000 persones majors participen dels programes 'Vacances Socials' i 'Coneix la teua Comunitat' en 2016
16/08/2016 -

Un total de 9.988 persones majors de la Comunitat Valenciana han participat des de l’inici de l’any dels programes de vacances promoguts per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, durant el primer semestre d’enguany.

Tant el programa ‘Vacances Socials’ com el de ‘Coneix la teua Comunitat’ permeten als majors accedir a un viatge amb unes condicions econòmiques molt avantatjoses. Per a enguany s’han oferit 20.000 places per a destinacions de la Comunitat Valenciana, un 90% en la costa i el 10% restant en el programa de rutes ‘Coneix la teua Comunitat’.

Per a aquesta iniciativa, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat enguany un total d’1.008.400 euros, la qual cosa suposa en termes globals el 28% del cost total de les places, que s’eleva a 3.634.400 euros i la resta, és a dir, el 72%, ho aporten els usuaris del programa.

La directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, ha recordat que l’objectiu d’aquests programes és “proporcionar un període vacacional a les persones majors, al mateix temps que es fomenta el desenvolupament personal, l’envelliment actiu, els hàbits de vida saludables i el coneixement d’espais turístics costaners i de l’interior de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit Mercé Martínez s’ha compromès a “seguir treballant per a consolidar un sistema d’atenció social a les persones majors inclusiu i d’envelliment actiu que inclou la promoció de la salut i el temps lliure”.

“Molts dels nostres majors, per les seues circumstàncies vitals, mai s’han pogut permetre gaudir d’unes vacances, un hotel o relaxar-se en les nostres platges; amb aquest programa promocionem l’accés a aquest oci i aprofitament del temps lliure a totes les persones que ho desitgen”, ha subratllat la directora general.

El programa Vacances Socials consisteix en la subvenció d’estades en règim de pensió completa en diferents hotels de la Comunitat Valenciana. Aquestes estades són de 8 dies (7 nits), i sempre en hotels de, almenys, tres estels. Durant aquest temps, les persones majors poden gaudir d’activitats culturals, esportives, de participació i d’excursions recreatives pels voltants de les zones de destinació.

Les destinacions per a les estades en la costa valenciana, amb un total de 18.000 places, són Dénia, Altea, Benidorm i Calp en la província d’Alacant, Benicàssim, Vinaròs i Peníscola a Castelló i Gandia a València.

A més, les rutes ‘Coneix la teua Comunitat’ ofereixen 2.000 places més per a realitzar visites durant 3 dies a llocs d’interès, “amb la finalitat de que les persones majors puguen conèixer la realitat històrica, patrimonial, cultural i natural de la nostra Comunitat”, ha afegit la secretària autonòmica.

Aquestes rutes es realitzen a l’interior de les tres províncies. Així, en la província de Castelló tenen lloc en El Baix Maestrat, La Valltorta, Parc Natural de Cabanes, es Castell del Papa Lluna, l’Alt Mijares, l’Alt Palancia i la Plana Baixa.

En la província de València es duen a terme les rutes dels Monestirs i dels Palaus, el Parc Nacional de l’Albufera, la comarca Requena-Utiel, el Parc Nacional de les Falçs del Cabriel i el Camp del Turia.

I finalment, en la província d’Alacant es visita Oriola, Elx, el Parc Nacional de les Salines, el Castell de Guadalest, Castells del Vinalopó, La Foia d’Alcoi i el Parc Natural del Penyal de Ifach.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + tretze =