El promotor del Parc d'Aventura de Bioparc defensa que el projecte "prioritza la sostenibilitat ambiental"

Destaca que la gestió de l'aigua comporta una inversió de 2 milions per a reduir consum i reutilitzar el sobrant

Guardar

parque aventura bioparc ep
parque aventura bioparc ep

El projecte per a instal·lar un Parc d'Aventura entorn del Bioparc de València "prioritza la sostenibilitat ambiental" i contempla, en aquest sentit, una inversió de 2 milions d'euros destinats a la gestió de l'aigua del recinte amb l'objectiu de "reduir consum i reutilitzar el sobrant".

Així ho assegura Rain Forest, l'empresa impulsora de la iniciativa, que recalca que "si Bioparc València és naturalesa a la ciutat, el Parc d'Aventura fa un pas més i completa aqueixa relació amb l'entorn amb una visió dinàmica i molt més divertida, per a ser naturalesa activa a la ciutat".

Segons recalca la mercantil en un comunicat, "el respecte pel medi ambient i aspectes com la crisi climàtica són eixos del compromís empresarial del Grup Rain Forest". "Així, en l'elaboració del Projecte del Parc d'Aventura s'ha tingut en compte l'agenda 2030 i, principalment, els ODS 6, 7, 8, 9, 12 i 17", detallen.

En aquesta línia, asseguren que el projecte "prioritza la sostenibilitat ambiental basada en els principis d'eficiència i eficàcia en la utilització de recursos, tant energètics com naturals", de manera que "s'incorporen solucions totalment avantguardistes i tecnològiques, no utilitzades fins ara en cap altre parc, que redueixen substancialment el consum d'un recinte de característiques similars".

Al·ludeixen en concret a la gestió de l'aigua, que "comporta una inversió de 2 milions d'euros en els últims avanços tècnics i es resumeix en quatre "R": Reduir el consum de la xarxa de baixa gràcies a un innovador sistema de filtratge i a la implementació d'un circuit secundari; Reutilitzar: no es tracta només de consumir el mínim, sinó d'emprar el màxim d'aquest recurs per a altres usos com a reg, aigualege, dutxes o banys; Reaprofitar: part de l'aigua tractada es redirigirà per a reduir el consum de Bioparc; i, a més, Retornar: en tractar-se d'aigua de gran qualitat, es proposa que el sobrant es retorne a la xarxa de baixa de la ciutat o es cree un punt de proveïment".

Respecte a l'energia, apunten, "el cent per cent del subministrament elèctric procedirà de fonts renovables". Així mateix, incorporant l'última tecnologia i realitzant una inversió de prop de 2 milions d'euros, el Parc d'Aventura "redueix les necessitats energètiques externes amb autoproveïment utilitzant energies "netes" que eviten la dependència de combustibles fòssils amb la consegüent disminució d'emissions de CO₂".

Igualment, afigen, "s'han projectat instal·lacions de Fotovoltaica, Tèrmica per a l'aigua calenta i la nova Geotèrmica que fins i tot permetrà refrigerar espais a cost 0".

Els promotors destaquen que, a més de ser un espai d'oci i gaudi per als valencians, el Parc d'Aventura "serà un element dinamitzador del turisme, consolidant la imatge d'una ciutat moderna, innovadora i sostenible".

"La ubicació estratègica a l'extrem oest del jardí del Túria --prossegueixen-- promou la "capil·larització" dels fluxos de visitants per diferents zones de la ciutat i, d'aquesta forma, fomenta que la riquesa generada repercutisca en altres barris".

"155 LLOCS DE TREBALL DIRECTES"

Des del punt de vista econòmic, precisen que "generarà 155 llocs de treball directes a temps complet i 848 ocupacions indirectes a la ciutat de València".

La inversió total prevista és "de més de 25 milions d'euros assumits íntegrament per l'empresa i el projecte finalitza les dues parcel·les pendents de desenvolupar".

Segons aquesta font, després d'una reunió de caràcter tècnic mantinguda amb "l'alcalde, la vicealcaldessa i la regidora del Cicle integral de l'Aigua en la qual s'han compartit els progressos, s'avança el procés amb els diferents serveis per a l'aprovació del pla definitiu i agilitar l'inici de les obres".

Destacats