caixa popular

'Promoción del 81', el documental que narra la incorporació de les dones a la Policia Local

'Promoción del 81', el documental que narra la incorporació de les dones a la Policia Local
28/02/2018 -

En el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat el documental ‘Promoción del 81’ que narra la incorporació de les dones a la Policia Local de València, abans coneguda com a Policia Municipal, que es va produir el 3 d’agost de 1981.

El documental ‘Promoción del 81’ s’estrenarà demà en les instal·lacions del Centre Esportiu-Cultural La Petxina i, al llarg de 45 minuts, explica les condicions en les quals es van incorporar 29 dones, la majoria de les quals segueixen treballant en la Policia Local de València. Les agents de la promoció, ha recordat, van haver d’enfrontar-se a les reticències de part de la societat, que no les va acceptar inicialment.

“El documental pretén remoure consciències, no oblidar mai la història, els passos que s’han donat avant per a no retrocedir mai”, ha assegurat la regidora de Protecció Ciutadana, que ha recordat que va ser l’alcalde socialista Ricard Pérez Casado qui en 1981 va facilitar la incorporació de les dones a la Policia Local. “Va ser un any difícil, l’any del colp d’estat, però també l’any en el qual es va celebrar la primera marató de València; i el documental també arreplega aquestes fites: és una fotografia d’una època de lluita, igual que les 29 dones que es van incorporar, van lluitar per conquistar drets, espai i visibilitat”, ha assenyalat la regidora de Protecció Ciutadana.

Actualment hi ha 211 dones en la Policia Local de València, un 13% del total de la plantilla, per açò hem sigut un dels primers municipis que ens hem acollit a la Llei 17/2017, de 13 de desembre, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana”. “Cal treballar per una Policia Local, per una administració en definitiva, molt més equilibrada”, ha conclòs Menguzzato.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC