25n
25N
25N

Prohibida l'assistència de públic a totes les vetles, limitats a familiars de primer grau

Prohibida l'assistència de públic a totes les vetles, limitats a familiars de primer grau
27/03/2020 -

La Conselleria de Sanitat ha publicat aquest divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució per la qual es prohibeix l’assistència de públic a les vetles de persones mortes per qualsevol causa, que queden limitats a familiars de primer grau, complint a més les mesures de distanciament i “etiqueta respiratòria”.

Així consta en el document, datat el 25 de març i rubricat per la titular del ram, Ana Barceló, en el qual s’acorden mesures especials de caràcter preventiu en establiments funeraris de qualsevol classe en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per a limitar la propagació i el contagi pel Covid-19.

Aquestes mesures es justifiquen en “l’extensió de la malaltia, la seua facilitat de contagi” i que les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i del Ministeri de Sanitat, aconsellen adoptar mesures de caràcter preventiu i evitar determinades activitats que per les circumstàncies en les quals es desenvolupen puguen potencialment facilitar la transmissió i contagi de la malaltia.

“L’alt risc de contagi de la malaltia que es pot produir en aglomeracions de persones en espais tancats, fa recomanable evitar aquestes situacions, no sent aconsellables les reunions en vetles, tanatoris i altres establiments funeraris”, assenyala la resolució.

Recorda, a més, que les vetles de persones mortes en tanatoris i qualsevol altre establiment funerari, així com les cerimònies de cremació, presenten una alta assistència de familiars i afins, i amb aquesta mesura “es pretén evitar un major nombre de contagis i protegir a familiars i als professionals que participen en els serveis”.

Per tot això, i valorada la situació actual, s’estableix amb caràcter preventiu la prohibició de l’assistència de públic a les vetles de persones mortes per qualsevol causa en instal·lacions o establiments funeraris de qualsevol classe, públics o privats.

Únicament podran romandre en els citats establiments funeraris els familiars de primer grau per consanguinitat i afinitat de la persona morta, assegurant-se l’adopció de les mesures preventives individuals de distanciament social i etiqueta respiratòria, i col·lectives de neteja i desinfecció, d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i del Ministeri de Sanitat.

En el cas que els citats establiments funeraris disposen de llocs autoritzats per a la realització de cerimònies religioses fúnebres, s’estarà al que es disposa en l’article 11 del Reial decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma. La vigència d’aquestes mesures es mantindrà en tant es trobe declarat l’estat d’alarma.

Aquesta resolució deixa sense efecte l’anterior, del dia 12 de març, en la qual s’acordaven mesures especials de caràcter preventiu en vetles en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, per a limitar la propagació i el contagi pel coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =